Det har vært litt snakk om film i Parkbiografen den siste tiden, forteller Henriette Aas Sandvik som er daglig leder av Parkbiografen.

– Mange snakker om den gang det ble vist film her, og da er det jo ekstra gøy at vi har fått i gang en filmklubb igjen, sier Henriette og smiler over en kopp te på kafeen Palma i Skien sentrum.

Sikret seg rettigheter

Det var allerede i juli at klubben ble etablert, og ønsket er å vise filmer hvor musikk er et bærende element. Det være seg dokumentarer, konsertfilmer, musikaler og ellers filmer med mye musikk.

– Parkbiografen Filmklubb ha blitt medlem av Norsk Filmklubbforbund og har dermed rettigheter til å vise en del filmer som ellers ikke hadde vært mulig, Henriette Aas Sandvik.

Film og et glass

– For Parkbiografens del er det strålende at det blir dradd i gang en filmklubb i det vi nærmer oss 2021, hvor Parkbiografen kan feire 100 år som kulturlokale i Skien, det var jo nettopp her i 1921 at kinoen i sin tid så dages lys. Mange har et forhold til Parkbiografen som kino og vi håper nå at både eldre som husker Parkbiografen som det kinosted det var, samt de litt yngre kommer og vil se film her, sier Henriette.

Når Parkbiografen viser filmer er det 18-årsgrense i og med stedet har skjenkebevilling.

– Mange synes det er hyggelig å nyte et glass til filmen, og det er jo hyggelig å kunne tilby det, sier hun.

Utvalgte filmer

24. september vises for eksempel «Lemmy» filmen om Motörheads frontfigur Lemmy Kilmister, 22. oktober vises «Gimme Shelter» fra 1970 om The Rolling Stones, og senere i høst vises «The nightmare before christmas». Blant annet.

– Vi har mye bra filmer, men de har jo da 18-årsgrense. Ellers viser vi en familiefilm for alle oppunder jul, forteller Henriette og oppfordrer folk til å sjekke ut programmet på hjemmesiden til Parkbiografen.

For medlemmer

For å se film på Parkbiografen må man være medlem, forteller hun.

– For å få lov til å vise noen av disse filmene kreves det at de vises i en filmklubb for medlemmer, men medlemsprisen er ganske lav, forteller hun, som håper at filmvisning blir et lavterskeltilbud i byen.

– Dette er på ingen måte «smalt», men filmer som har musikk som et bærende element. Jeg tror det er duket for mange gode musikalske filopplevelser her, avslutter Henriette Aas Sandvik.