Gå til sidens hovedinnhold

- Nå blir det enda bedre å bo her

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Det blir bane for sparkesykkel, vanlig sykkel, rullebrett og rollerblades på Gulset, såkalt pumptrack. En turløype for syklende og gående er ved siden av. Èn million kroner er prisen for det hele, og pengene er på plass.

Det er gladmeldingen fra rektor ved Stigeråsen skole, Kim Aas, og Lars Erik Finholt pluss Gisle Lunde fra Gulset nærmiljøsenter.

De to tilbudene er plassert ved skolen, tilbudet skal hete "Stigeråsen sykkelpark".

Byggingen startet tirsdag og vil sannsynligvis være ferdig neste uke.

De frivillige og kommunen

- Barna på Stigeråsen skole og hele Gulset får en ordentlig attraksjon, framholder Lars Erik Finholt. - Faktisk får de Telemarks første asfalterte pumptrack-bane. Den blir det morsomt å bruke både for sykkel og sparkesykkel.

Det Sparebankstiftelsen DNB som har bevilget 300 000 kroner til pumptrack-banen etter en søknad fra Gulset nærmiljøsenter - som jo har som mål at Gulset skal bli det beste stedet å bo og vokse opp. Skien kommune og Skien boligbyggelag skal være med på turløypa.

Prosjektet er laget slik at det vil utløse spillemidler framover.

- Dette er et flott eksempel på hva vi kan få til når frivillige og det offentlige samarbeider, påpeker Lars Erik Finholt.

800 meter

Rektor Kim Aas har FAU i ryggen og er begeistret:

- Elevene vil få anledning til å benytte banen og løypa når de er på skolen, men det blir også et tilbud til de unge etter skoletid - og deres foreldre. Kanskje vil det komme unger fra andre bydeler.

Rektoren peker på at turløypa, som vil bli 800 meter lang, er en god anledning for å gå på ski når snøen har lagt seg.

De eldre får et tilbud

- Fra mitt ståsted er det vesentlig å trekke fram at tilbudet vil gjøre Gulset til et enda bedre sted å bo og at tilbudet vil nå fram til de eldre i tillegg. Løypa gir en fin mulighet til å gå seg en tur, sier Gisle Lunde.

Han og de andre anslår at tiltakene vil kunne nå fram til 1000 barn og unge i bydelen.

Bruker pumpende bevegelser

Når det gjelder turløype eller stien vil den ha pumpehumper, rundkjøring og doserte svinger, pluss et lite samlingssted. Stilen vil være én meter bred og ha en halv meter ryddebredde på hver side.

Pumptrack-banen på Stigeråsen er på ca. 10 ganger 40 meter. Dette er for øvrig en bane hvor en skaper fart ved å bevege seg i pumpende bevegelser gjennom banen.