Årets nyttårskonsert fra Porsgrunn Janitsjarorkester ble en overraskende positiv opplevelse. Med et spenstig repertoar og et fint samspill med Larvik Ungdomsmusikkorps fikk en fullsatt sal i Folkets Hus i Porsgrunn en nyttårskonsert de nok ikke glemmer så fort.

LETT BLANDING

Årets konsert foregikk i Folkets Hus, som nærmest var fullsatt søndag kveld. Siden to orkestre var på scenen samtidig, var det også på sin plass med to dirigenter. Odd Terje Lysebo og Fredrik Gulbrandsrød ledet publikum gjennom kveldens konsert, som besto av to avdelinger.

De åpnet med Shakespeares «Lystige koner i Windsor», komponert av Otto Nicolai, derfra gikk de direkte over på argentinsk tangomusikk og fremførte «Oblivion» av Astor Piazzola.

Tenoren Didrik Solli-Tangen var en av kveldens unge solister, og fremførte en nydelig versjon av Griegs «Ved Rondane».

MESTERLIG «MEFISTO»

Det var to velspilte avdelinger med et rikholdig og variert repertoar. Solistene Solli-Tangen og Larvik-orkesterets solist Martin Eidsgaard Hatlo imponerte med sin stemmeprakt. Spesielt må jeg få trekke frem Hatlos tolkning av «Mefistos serenade» fra operaen Faust. Her gjør han en nærmest teatralsk fremførelse, og med en stemme som kler den frekke Mefisto sitter publikum igjen og måper under «showet». Imponerende.

- KREVENDE

De to dirigentene deler på oppgaven og er både dirigenter og konferansierer begge to. De forteller fra stykkene de spiller slik at publikum lettere følger med på notene.

Lyden ligger godt i storsalen på Folkets Hus, salen som passer perfekt på denne type konsert. Dirigent Fredrik Gulbrandsrød var i pausen svært fornøyd med konserten.

- Det har gått veldig bra. Det var et par av stykkene som har vært veldig krevende, og som noen aldri trodde vi skulle greie. Men det gikk fint likevel, forteller dirigenten i pausen i det han kaller «det definitive høydepunktet på korpsåret».

- Vi har gledet oss lenge. Vi har jo også fått med oss to solister som vi veldig gjerne ville ha med oss. Det har vært moro, avslutter dirigent Fredrik Gulbrandsrød.