Spekket musikk-sommer

Artikkelen er over 14 år gammel

Festivaler, konserter og kabareter på rekke og rad. Sommeren i Kragerø fylles med musikk og arrangementer fra midten av juni til slutten av august.

DEL

Sommer-Kragerø byr i år på svært mange kjente artister, som eksempel telemarkingen Odd Nordstoga som gjester Jomfrulands «To tårn» onsdag 21. juni. Kragerø sommerfestival på Gunnarsholmen er et helt nytt kulturtilbud, festivalen kan blant annet by på navn som Di derre, Sondre Lerche, Teodor, Birgit Strøm og Asgeir fredag 25., lørdag 26. og søndag 27. juni.

FESTIVALER

Tre virkelig store festivaler byr sommeren på. Foruten Kragerø sommerfestival også Skåtøy Vise- og poesifestival og Kragerøfestivalen. Sistnevnte en festival for skolekorps som i år samler mellom 2500-3000 deltagere i tiden 18. til 21. juni. Denne helgen blir det korpsmusikk fra morgen til kveld i sommerbyen.

Årets Vise- og poesifestival på Skåtøy kan også by på store navn. Det starter med «Bukkene Bruse» i Skåtøy kirke torsdag 15. juli. Fredag 16. og lørdag 17. juli byr festivalen blant annet på Hans Fredrik Joacobsen og Tone Hulbekmo, samt Elias Akselsen og Stian Karstensen med sanger og fortellinger fra tatermiljøet. Finn Kalvik, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal og Kjetil Skaslien kommer også. Kommer gjør også festivalens grunnlegger Alf Cranner.

Arnfinn Jensen i Skåtøy Vise- og poesifestival kan fortelle at en i år har sikret seg Klaus Hagerup som konferansier.

SATSER STORT

Odd Nyland Jacobsen i Kragerø Jazz og viseklubb røper at klubben aldri tidligere har satset så sterkt på Sommerjazzen som i år. Syv konserter blir det ved Tollboden, samt én familiekonsert i Kil hvor Nevsky Jazzband fra St. Petersburg og Hege Saugstad deltar. Jacobsen legger spesielt vekt på konsertene 30. og 31. juli med Hot Club de Norvége med Jimmy Rosenberg, Ola Kvernberg og Bjørn Vidar Solli.

For sjette året på rad blir det konserter «Under to tårn» på Jomfruland. Trond Bratsberg i Jubel har sikret seg blant andre Odd Nordstoga onsdag 21. juli. Men det blir også andre hete navn på øya mot Skagerrak i løpet av fire konserter, nemlig Halfdan Sivertsen, Lars Lille-Stenberg og Ole Paus.

MANGE KONSERTER

I tillegg til det som er nevnt, blir det en rekke konserter og arrangementer. Bjørn Eidsvåg kommer til Berg Museum søndag 8. august. I forbindelse med at «Nordisk seilas» kommer til Kragerø, skal ungdomsrådet ha konsert med det lokale bandet «Red Drums» og med rikskjendisene «Klovner i kamp», det skjer tirsdag 6. juli.

I forbindelse med Blindtarmen Skifestival blir det konsert i Kragerø kirke med Big Chief Jazzband og Kragerø kantori fredag 25. juni.

På Theilertomta i Kragerø blir det gjenhør med Preben «Elvis» Ørbeck-Nilsen og i Knivstikkersmuget blir det ny kabaret med Drangedal bortforklaring.

Artikkeltags