Gå til sidens hovedinnhold

Fløytefest for 10. gang

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Fløytistene inntar Skien for 10. året på rad. - Dette er en fløytefest for de helt ferske og de opp til 80 år, forteller Arild Andersen.

Han har vært med alle de 10 årene og synes det er vanskelig å plukke ut noen høydepunkter, men kanadiske Robert Aitkens besøk er verdt å nevne.

- I år er fløytisten Tom Ottar Andreassen vår gjest. Han var her for første gang i 2011, og vil i år igjen holde mesterklasser og dele av sin kunnskap. Noe av det beste en kan gjøre er å lytte til andre som får opplæring, sier Andersen og legger til at Andreassen vil være solist under avslutningskonserten lørdag kveld. Tom Ottar Andreassen er i dag ansatt som alternerende solofløytist i Oslo Filharmonien i tillegg til å være professor ved Norges musikkhøgskole.

- Vi er glade for at han tar seg tid til å komme, forteller Andersen.

Åpent for alle

Til fløytefesten, som går av stabelen på Skien kulturskole, er til nå rundt 60 fra hele østlandsområdet påmeldt.

- Det er et sosialt treffpunkt. Dessuten har alle behov for påfyll, enten i form av nye bekjentskaper eller annen inspirasjon, sier Andersen.

- Her merker man dessuten at man er med i en stor familie.

Årets avslutning er en jubileumskonsert som holdes i kammersalen på Skien videregegående skole. Her vil et sammensatt fløyteorkester sammen med solist Tom Ottar Andreassen blant annet framføre Beethovens 6. symfoni - første sats av pastoralesymfonien i tillegg til kjente og kjære melodier.

- Konserten er åpen for alle, understreker Andersen.

Initiativtakere til Fløytefest er, i tillegg til Arild Andersen, Øystein Thommesen. Medarrangører er også Hilda Sørum og Mari Sundsaasen Innervik.

Spilt i fire år

Nikolina Stanoevic har vært med et par ganger allerede. Til vanlig er hun med i Skien skolemusikk i tillegg til øving på Skien kulturskole og har spilt fløyte i fire år. Interessen ble vakt i barnehagen.

- Jeg husker vi fikk besøk av en gruppe som spilte fløyte og trekkspill og at jeg synes fløytespillet var fint, minnes hun.

I år gleder hun seg spesielt til å være med på mesterklasse-øvingen i tillegg til det sosiale. Hvor mye hun skal satse på fløytespill i framtida vet hun foreløpig ikke.

- Akkurat nå er det litt mer som hobby, men jeg liker det ganske godt. Særlig er 17. mai og det å spille i toget gøy, sier hun.

Men før den tid er det fløytefest!