Fløytefest for 10. gang

GLEDER SEG: Nikolina Stanoevic og Arild Andersen gleder seg til årets fløytefest som går av stabelen på lørdag. (Foto: Fredrik Strøm)

GLEDER SEG: Nikolina Stanoevic og Arild Andersen gleder seg til årets fløytefest som går av stabelen på lørdag. (Foto: Fredrik Strøm)

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Fløytistene inntar Skien for 10. året på rad. - Dette er en fløytefest for de helt ferske og de opp til 80 år, forteller Arild Andersen.

DEL

Han har vært med alle de 10 årene og synes det er vanskelig å plukke ut noen høydepunkter, men kanadiske Robert Aitkens besøk er verdt å nevne.

- I år er fløytisten Tom Ottar Andreassen vår gjest. Han var her for første gang i 2011, og vil i år igjen holde mesterklasser og dele av sin kunnskap. Noe av det beste en kan gjøre er å lytte til andre som får opplæring, sier Andersen og legger til at Andreassen vil være solist under avslutningskonserten lørdag kveld. Tom Ottar Andreassen er i dag ansatt som alternerende solofløytist i Oslo Filharmonien i tillegg til å være professor ved Norges musikkhøgskole.

- Vi er glade for at han tar seg tid til å komme, forteller Andersen.

Åpent for alle

Til fløytefesten, som går av stabelen på Skien kulturskole, er til nå rundt 60 fra hele østlandsområdet påmeldt.

- Det er et sosialt treffpunkt. Dessuten har alle behov for påfyll, enten i form av nye bekjentskaper eller annen inspirasjon, sier Andersen.

- Her merker man dessuten at man er med i en stor familie.

Årets avslutning er en jubileumskonsert som holdes i kammersalen på Skien videregegående skole. Her vil et sammensatt fløyteorkester sammen med solist Tom Ottar Andreassen blant annet framføre Beethovens 6. symfoni - første sats av pastoralesymfonien i tillegg til kjente og kjære melodier.

- Konserten er åpen for alle, understreker Andersen.

Initiativtakere til Fløytefest er, i tillegg til Arild Andersen, Øystein Thommesen. Medarrangører er også Hilda Sørum og Mari Sundsaasen Innervik.

Spilt i fire år

Nikolina Stanoevic har vært med et par ganger allerede. Til vanlig er hun med i Skien skolemusikk i tillegg til øving på Skien kulturskole og har spilt fløyte i fire år. Interessen ble vakt i barnehagen.

- Jeg husker vi fikk besøk av en gruppe som spilte fløyte og trekkspill og at jeg synes fløytespillet var fint, minnes hun.

I år gleder hun seg spesielt til å være med på mesterklasse-øvingen i tillegg til det sosiale. Hvor mye hun skal satse på fløytespill i framtida vet hun foreløpig ikke.

- Akkurat nå er det litt mer som hobby, men jeg liker det ganske godt. Særlig er 17. mai og det å spille i toget gøy, sier hun.

Men før den tid er det fløytefest!

Artikkeltags