Gå til sidens hovedinnhold

Lunt med Lystrup

Artikkelen er over 14 år gammel

Har du hørt om apekattene som skulle på disko – eller sommerfuglen som forfrøs beina? Det fikk 100-vis av unger i går.

Visesangeren Geir Lystrup sørget for høy stemning i Vinje i går. Med seg hadde han gitaren og «Sangen om Yebo». Det fikk ungene til å synge så taket på Raulandsakademiet nesten lettet.

SUKSESS

I nærmere to år har Lystrup brukt mye av tiden på turneer, hvor «Sangen om Yebo» har fått tusenvis av barn til å bli kjent med den lille jenta som er bosatt inne i jungelen. En CD som er blitt belønnet med Spellemannsprisen for beste barneplate.

I går var turen kommet til barndommens hjemtrakter for mannen, som har skrevet en rekke barnesanger og satt musikk til en rekke dikt av Tarjei Vesaas. Siden 1983 har han vært bosatt i Brumunddal på Hedemarken.

Men i går var det fire barnehager fra Raulandstraktene som fikk gleden av å høre Lystrup spille og synge sammen med et barnekor på 55 unger fra Rauland skole. Slikt blir det liv av både for store og små.

VAR HJEMME

- Jeg er som kanskje flere vet født og oppvokst i Vinje. Det at jeg dukker opp her er en gest til venner og kjente i hjemkommunen. Det fortalte Geirr Lystrup, som i går holdt intimkonserter både på Rauland og i Åmot. Konserter som trakk enormt med folk. Selvsagt med overvekt av de aller yngste.

- Disse to konsertene avslutter prosjektet om Sierra Leone og historiene om livet i jungelen. Nå er jeg nylig kommet ut med en ny barneplate med tittelen «Elleve elleville elefanter». Den er viet oppmerksomhet rundt den lille jenta Vasana som bor i Colombo på Sri Lanka. Et prosjekt som også er en del av et barneprosjekt i regi av FORUT. Organisasjonen som i de siste 18 årene har samarbeidet med norske barnehager for å spre viten om barn i sør, forteller Lystrup, før han forsvant i retning Åmot og ny opptreden til barns elleville medvirkning.