Fra operaelev og tømrer til plateklar rocker

RETTFERDIGHETsport: Lars Aadne Gulliksen, Thomas Hogstad, Jostein Fahre og Bao Nguyen i Fairgate er opptatt av rettferdighet.foto: Vegard Giskehaug

RETTFERDIGHETsport: Lars Aadne Gulliksen, Thomas Hogstad, Jostein Fahre og Bao Nguyen i Fairgate er opptatt av rettferdighet.foto: Vegard Giskehaug

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Han var elev hos Anders Vangen og Rein Alexander, synger i flere kor og jobber som tømrer. Nå er vokalist Jostein Fahre snart klar med EP, sammen med resten av popbandet Fairgate.

DEL

I Audiopol studio legger produsent Christer Gundersen siste hånd på verket.

– Det er inspirerende å jobbe med noen som har store visjoner og gode ideer, synes han.

24. januar er gutta klare for konkurranse på John Dee i Oslo, der publikum får en smakeprøve av albumet. De har hevdet seg i konkurranser tidligere. Da de deltok i Ungdommens kulturmønstring (UKM), kom de videre til fylkesmønstringen i fjor. Siden har de hatt flere spillejobber rundt omkring i fylket, og noen utenfor. Bandet består av vokalist Jostein Fahre, Bao Nguyen (gitarer og vokal), gitarist Lars Aadne Gulliksen, Keyvan Rad på bass og trommis Thomas Hogstad.

– Vi ønsker å motivere folk, sier Bao Nguyen.

Har en tanke bak

Jostein Fahre står både for tekst og melodi. Han forsikrer om at det ikke er sippelåter han skriver.

– De handler om livets «ups and downs», kjærlighet og det å kjempe for det man drømmer om. Mange vil kunne kjenne seg igjen i låtene, mener vokalisten, som har en variert bakgrunn. Han er både med i koret Guttakrutt, G-Vox og mannskoret Klosterøen. Til daglig jobber han som tømrer.

– Han er en dyktig tømrer også, forsikrer bandkompisene. De tar musikken seriøst, og har en tanke bak det de driver med.

– Vi ønsker å hjelpe så mange som mulig til å få tilbake håp og drømmer.

Artikkeltags