Gå til sidens hovedinnhold

Konsertsommer med Møllarguten

Artikkelen er over 17 år gammel

Evju bygdetun og kultursenter i Sauherad trår til med tre konserter i Møllargutstugo i sommer.

Fellesnevneren for konsertserien er selvsagt den sagnomsuste mesterspillemannen, og de som skal på scenen er heller ingen amatører innen folkemusikken. Møllargutstugo ble flyttet til bygdetunet og restaurert i 2001 i forbindelse med 200-års jubileet for spillemannens fødsel.

Stua fungerte i sin tid som Møllargutens hjem under ungdomsårene.

LIV OG VIRKE

Konsertene går under tittelen «Møllarguten i heimleg miljø», og fokuset ligger på slåttene han etterlot seg. Allerede fredag 4. juni kommer Hillborg og Øystein Romtveit som har kalt programmet sitt «I det herrens år 1801». Kvederen Hillborg Romtveit fra Øyfjell er tipp-tipp oldebarn av Møllarguten, og hun har blant annet hatt suksess tidligere med en konsertfortelling om hans liv. Øystein Romtveit trakterer hardingfele.

Søndag 4. juli er det den ikke ukjente Knut Buen sin tur til å møte publikum i Sauherad. Hans program for kvelden har fått overskrifta «Det lokale og det grenselause hjå Møllarguten».

Siste mann ut er en setesdøl. Professor ved høgskolens avdeling i Rauland, Vidar Lande, kommer søndag 25. juli. Han tar for seg «Ulike tradisjonsliner i slåttespelet etter Møllarguten».