- Blues er ikke bare trist, men et uttrykk for alle følelser, forteller Jon Ulltvedt, lederen for Rev. John blues band. I selvsikker stil styrte pastoren blues-skuta fra sin plass ved orgelet, og bak seg hadde han en samling erfarne musikere. Mange gode låter ble framført med kyndig hånd, alt fra new-orleans blues til negro spirituals. Kveldens vokalist Ulltvedt hadde med seg en blåsertrio, bassist, trommis og to gitarer. I tillegg var Trond Ytterbø støttende vokalist, og dreven med munnspillet. Alt var tilrettelagt for en svingende affære.

Det var fart i fingra på de fleste, og blant annet imponerte 18 år gamle Tommy Larsen med lekne gitarsoloer. Til sammen utgjorde gutta et bluesband av den sjeldne sorten. Opptredenen sto i stil.

BLUES ER FØLELSER

Ulltvedt er opprinnelig fra Halden, men har reist mye, og forteller blant annet om da han ble blues-frelst i Colombia, etter å ha satt en Clapton-plate på repeat gjennom natta. Pastor som han er, ligger det også kristne budskaper i hans egenskrevne blueslåter, og nestekjærlighet er et tilbakevendende tema.

- Blues er for meg ikke bare musikk, men mer en sinnstemning. Den er ikke utelukkende trist eller glad, men den fanger opp det jeg føler. Det er min måte å sette ord og toner på mine følelser, forteller den engasjerte pastoren.

- Det mest fantastiske er likevel at bluesmusikken skapes underveis, og ikke er noe fastsatt. Man vet aldri hvor den ender, reflekterer Jon Ulltvedt avslutningsvis.

Rev. John blues bands drivende stil og råe uttrykk, gjorde konserten til en fornøyelse, og rytmen satt nok løst i flere bein utover kvelden.