Først en gåte: Hva har Hurra Torpedo og pianisten Leif Ove Andsnes til felles? Svar: Ingen tar med seg egne instrumenter til konsertstedet.

Derfor hadde arrangørene på Kroa i Bø fått følgende raider fra Hurra Torpedo: En pose Twist, en kasse med mineralvann og øl, tre Kvikklunsj – og så – tre komfyrer (tre plater), to frysebokser (500 liter) og fire kjøleskap (ikke kombi).

Legg til litt kapp (2”x2”) fra nærmeste høvleri og et tosifret antall økseskaft fra Byggmakker, og bandet er klart for konsert.

MIKSMASTER SCHAU

Hurra Torpedo, som startet så langt tilbake som i 1993, gjør det meste for å komme publikum i møte. Så da det viste seg at de slet litt med Bø-dialekten, la guttene like godt om til et slags svensk. Värmlands-dialekt, om vi ikke tar mye feil, gjennomført fra start til slutt.

Deretter bar det i vei med rock a la Grepa, Electrolux og Ignis. Egil Hegerberg på bass vekselvis gitar, Aslag Guttormsgaard på gitar og Kristopher Schau på kjøleskap, fryseboks, komfyr og miksmaster.

«HALVE RÆVEN UTE»

Med treningsdresser fra slutten av syttitallet, litt for trange og med «halve ræven ute», gir bandet alt på scenen. Og for å komme «Gøy på landet»-publikummet i Bø enda mer i møte, byr de på en countrylåt. Siden den ikke varer mer enn et halvt minutt, spiller de den like godt fem ganger.

Det har versert rykter om at bandets turne i USA var oppspinn, rykter TAs utsendte fikk dementert på det kraftigste i går.

Da var det ikke verre enn at lysmannen på USA-turneen, John Carlucci, stilte opp på en nyskrevet rap. Teksten hadde han skrevet i håndflaten, og bortsett fra at han slet litt med de sære norske vokalene, kom lysmann Carlucci svært godt fra det.

FYRIG FLAMENCO

Hurra Torpedo byr på originalt materiale, i dobbelt forstand. Låta alle ventet på var allikevel trioens helt unike versjon av Bonnie Tylers «Total Eclipse of the Heart». Den kom og satt som et skudd.

Men før det en annen høydare: En fyrig flamenco fra Kristopher Schau; med miksmaster og særs høyt bukseliv.

Under ekstranummeret trer Egil Hegerberg en kledelig tørketrommel over hodet. Det får en til å tenke gamle band som Devo, The Residents og, til en viss grad, Talking Heads. Grupper som klarte å bake inn et politisk budskap i all sin absurditet.

MER HURRA

De som ikke får nok av å se Hurra Torpedo live har mye å glede seg til. Ikke bare kan man se – og høre! - medlemmene i et haugetalls andre band, gruppa kommer også med ny plate i løpet av våren. Her er vi lovet spennende tolkninger av låter fra både Britney Spears og den russiske jenteduoen TaTu.

16. mars tar Hurra Torpedo turen over til en av verdens største musikkfestivaler, South-by-Southwest i Austin Texas. Og i august spiller de på Øyfestivalen i Oslo.

Om Hurra Torpedo på Kroa på lørdag er det bare en ting å si: Godt knust. Kom gjerne igjen og knus mer.