Det var langt fra svett stemning og høy ølføring under kvartettens besøk i Tabernaklet, men de fremmøtte så ut til å kose seg i selskap med Rev. John Bluesband, frontet av prest og musiker Jon Ultvedt fra Skien.

Med i bandet har han bluesveteranen Trond Ytterbø fra Notodden, samt Jan David Norrman på bass og Jan Sigurd Pettersen på trommer. Ytterbø og Pettersen har begge fartstid fra det nå nedlagte Notodden Bluesband.

OPPTATT AV INNHOLD

Rev. John Bluesband avsluttet nylig en ni dagers turné sør og vest i landet, og herrene begynner snart på arbeidet med et nytt studioalbum som er ventet å komme ut en gang på nyåret.

I går sørget bandet for lun og svingende blues, med Ultvedts tangentspill og Ytterbøs gitar lekende i front. De to har kjent hverandre i noen år, og ser ut til å trives på samme scene.

Frontmannen åpnet rolig, men inderlig med en gammel negro spiritual, «Will the Circle be Unbroken». Bluespastoren fremførte låter med både religiøst og mer verdslig innhold og budskap. Han virker opptatt av det tekstmessige, enten det er sanger som handler om tilgivelse, om å bli forlatt eller om føle seg som en fremmed, som i låtene «Please Forgive Me Lord» og «Stranger in My Hometown».

«Life Was Just a Mess» er en av Ultvedts egne låter, mens Ytterbø trådte inn i solistrollen blant annet på klassikeren «Got You On My Mind».

- GJORT EN STOR FEIL

Jon Ultvedt slo fast fra scenen i Tabernaklet at kirka har gjort en stor synd ved å stort sett bare servere salmer til folket. Ifølge Ultvedt burde man i større grad åpne for låter om «kjærlighet og livet», og han viste blant annet til alle samlivsbruddene rundt omkring. Selv dedikerte han under konserten en sang om smarte kvinner til sin kone, siden paret feirer 30 års bryllupsdag i morgen.

Det er gått mer enn tre år siden Rev. John Bluesband ga ut sin første plate. På den nye cd-en som snart skal spilles inn, blir det etter sigende også gjort plass til New Orleans- og kajuninspirert egenkomponert materiale.