Eplebluesrock fra Bygdabilly-Jon

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Norsk Eplefest som arrangeres på Gvarv i september har fått sin egen sang, komponert av musiker, lærer og Bygdabilly Band-sjef Jon Solberg.

DEL

«Eple-ein-eple-to-eple-tre». Slik lyder det når Jon Solberg har fått med seg musikerne fra Bygdabilly Band og sanglade barn fra Sauherad til å fremføre det nyskrevne bestillingsverket.

For sangen er allerede spilt inn og vil bli å høre både live og på cd på Norsk Eplefest 22. til 24. september.

EPLEMODUS

- Det var artig å gjøre et bestillingsverk, det har jeg aldri gjort før, sier Jon Solberg. Han er ellers mannen bak det meste av tekst og musikk i Bygdabilly Band fra Bø.

- Jeg måtte sette meg i eplemodus, da vet du, men når jeg først kom på gli, så gikk det greit.

Resultatet er en låt i slentrende bluesrock-stil, med tekst som henspeiler både på eplets rolle i historien og i kostholdet. Pluss at den inneholder en liten søt historie om et epletre.

At sangen er skrevet med tanke på - og deltagelse av - barn, er noe «altmuligdame» i Norsk Eplefest Jorid Vale har stor sans for.

UNGER I STUDIO

- Det passer jo med det å få barn til å spise frukt på skolen, fem og dagen og slikt som vi er opptatt av i dag.

- Med det utgangspunktet var det nærliggende å ta kontakt med Jon, som jo er lærer på ungdomsskolen på Gvarv.

Tidligere i sommer tok Jon Solberg med seg bandet sitt, «hjelpegutt» og svoger Svein Ohrvik og en gjeng med unger inn i et studio på Gvarv og spilte inn låta - «mer eller mindre live», som han sier.

- Ungene storkoste seg i studio, men vi gir oss ikke med det, sier Jorid Vale.

– På lørdagen satser vi på å få så mange som 200 barn fra første til fjerde klasse med når Jon og bandet fremfører sangen på festivalen. I neste uke skal vi ut til skolene i Sauherad og vise oss frem. Så får vi se om de kommer.

Artikkeltags