TA har fulgt ekteparets knallharde treningsopplegg det siste halvannet året, og i slutten av mars satte de seg på toget til Gardermoen og avreise til Nepal. Målet var å bli det første norske ekteparet på toppen av verdens høyeste fjell.

Bergseth og Gravir er nå godt i gang med å ta seg oppover til 8848 meter over havet. På parets hjemmeside forteller de at den første reelle klatredagen er i dag. Nå skal de forsøke å ta seg opp til «Camp 1». Turen opp dit har latt vente på seg noen dager på grunn av usikkert vær, men i dag skal de altså gjøre et forsøk fra omtrent 5600 meters høyde.

ÅTTE TIMER

«Starter klokken 06.30 og regner med å bruke åtte timer opp gjennom isfallet. Sherpaene starter klokken 03. Dette blir vår første reelle klatredag og vi er veldig spente. En del stiger skal vi over og bratte isvegger skal forseres. Mulig vi blir i Camp 1 i  to netter hvis været holder seg. Da kommer vi til å touche Camp 2. Vi gleder oss til utsikten».

Det skriver ekteparet på sin egen hjemmeside.

UTFORDRENDE

Det har vært noe utfordrende vær så langt, noe som har gjort at de har fått flere hviledager enn de hadde planlagt. Bergseth og Gravir ser imidlertid ikke på det som noe negativt. Litt ekstra tid til å tilvenne seg høyden kommer uansett godt med.

Paret har satt av totalt 11 uker til oppholdet, og håper å nå toppen av Mount Everest om en måneds tid.