Det bekrefter Tone Gravirs datter, Amalie Bjerke Gravir, overfor TA lørdag formiddag.

De ringte i 09.30-tiden og sa at alt var bra. De har hatt litt problemer med dårlig dekning, men de skal være trygg, forteller hun til TA.

Grunnet dårlig satellittforhold var det ikke lett for Bjerke Gravir å få med seg alt moren kunne melde, men trolig skal det ha gått skred i forkant av samtalen.

– Jeg tror hun sa det hadde gått et skred, men hun fortalte at hun skulle ringe tilbake, legger hun til.

Det var jordskjelvet i Nepal som utløste skredet på Mount Everest. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal dette være et av de største jordskjelvene i Sør-Asia på 80 år. Midt i jordskjelvområdet befinner 80 Seljord-elever seg, sammen med lærere.

DEKKET AV SNØ

Det er flere norske ekspedisjoner som befinner seg på Mount Everest nå. Blant dem er teamet til Teodor Glomnes Johansen fra Oslo. Han forteller til Nordre Aker Budstikke at raset gikk ved Base Camp rundt klokken åtte om morgenen, norsk tid.

– Vi var i teltet og spiste mat da hele bakken begynte å riste vanvittig. Vi løp ut for å få folk ut av teltene, og ble møtt av en enorm hvit vegg av snø, forteller han til avisen.

Ifølge Gravirs datter, skal trolig Tone og Leif Harald befinne seg på denne campen.

FLERE BEKYMRINGSMELDINGER

Sist gang ekteparket fra Porsgrunn oppdaterte bloggen sin, var fredag 24. april. Da kunne Tone Gravir og Leif Harald Bergseth melde at de hadde hatt en tøff tur opp til camp 1, som ligger 6100 meter over havet, etter seks timers klatring gjennom isfallet. Før de på fredag tok en tur opp mot camp 2, for deretter å returnere til Base Camp.

«To knallharde dager blir nå etterfulgt av noen hvildager i BC. Dette passer bra siden det kommer snøvær noen dager. Akkurat nå kan vi ikke bedre ha det :-)», skriver de på bloggen sin.

Etter at det ble kjent at flere skred har gått på fjellet har ekteparet mottatt flere bekymringsmeldinger på bloggen, men Gravirs datter er ikke bekymret.

– De sa de var i sikkerhet, så jeg er ikke bekymret, avslutter hun.

«Begge to er i god behold, de befinner seg i BC hvor de hjelper de andre, og rydder i BS», står det på bloggen til Gravir og Bergseth lørdag ettermiddag.

FLERE OMKOMMET

Minst ti mennesker døde da base camp for fjellklatrere ved Mount Everest ble rammet av et snøskred utløst av jordskjelvet i Nepal.

Den norske ekspedisjonsgruppen Hvitserk melder at den har 19 norske fjellklatrere i området. Samtlige skal være i god behold. Tolv personer er på vei mot Lukla etter en fjelltur til base camp. Fem andre nordmenn er i camp 2 på 6.400 meters høyde over havet sammen med en norsk guide og flere andre nepalske sherpaer og internasjonale ekspedisjoner. I tillegg befinner en nordmann seg i base camp.