Gå til sidens hovedinnhold

Mona flyttet fra Bodø da hun fikk ekspertjobben - nå skal kommunen jobbe for å få 200 nye innbyggere

VINJE: Mona Axelsen hadde ikke noen tilknytning til Vinje da hun flyttet fra Bodø etter å ha fått den nyopprettede stillingen på Rahabiliteringssenteret AiR. Nå har kommunen et mål om å bli mer synlig på internett for å øke innbyggertallet.

Da en spennende jobbannonse dukket opp bestemte Mona Axelsen fra Bodø seg for å søke. Hun fikk jobben og flyttet dermed til Vinje.

– Jeg jobber på Rehabiliteringssenteret AiR i Rauland. Der har de opprettet en ny stilling innen ekspertbistand. Jobben går ut på å gi bistand til arbeidsgivere der det er langvarig eller gjentatt sykefravær, forteller Axelsen.

Hun flyttet fra Bodø til Vinje, uten å ha noen tilknytning eller kjennskap til plassen fra før av.

– Noen nærliggende områder kjente jeg litt til, men jeg hadde ikke noen tilknytning til Vinje før jeg flyttet hit, forteller Axelsen.

Hun beskriver det å flytte til Vinje som en positiv overraskelse.

– Jeg synes det er veldig fint og landlig her. Det er stille og rolig, og en annen opplevelse av frihet etter å ha bodd i byen, sier hun.

«Flytte ut av Oslo»

Som VTB først omtalte har kommunestyret i Vinje vedtatt å bruke rett i underkant av 1,3 millioner kroner på et samarbeid med Notodden-firmaet Relocate om tilflyttingstjenester.

Konseptet til Notodden-firmaet Relocate er et mulig verktøy for å presentere Vinje, og nå potensielle nye innbyggere med yrker som er laglige for fjernarbeid, kommer det fram av protokollen etter kommunestyremøtet.

– Det er Vinje kommune som selv skal jobbe med å være en attraktiv kommune, skape et godt bomiljø og sørge for et godt mottaksapparat og inkludere de som flytter til Vinje. Fra Relocate kjøper vi en teknisk tjeneste for å markedsføre kommunen og det vi har å tilby, forklarer ordfører i Vinje kommune, Jon Rikard Kleven.

Vinje kommune skal med det bli mer synlig på internett.

– Søker man på «flytte ut av Oslo» skal Vinje dukke opp. Det handler om å gjøre Vinje kommune synlig i søkemotorer og algoritmer som gjør at Vinje popper opp på riktig sted til riktig tid, sier Kleven.

Målet er å øke innbyggertallet i Vinje med 200 i løpet av seks år.

– Den siste tiden har tallene vært stabile, men fra 2000 til 2006 var det en nedgang på 200, sier Kleven som tror timingen for å satse på prosjektet er god.

– Koronasituasjonen har vist at mange vil flytte ut av storbyene, og det gjelder de unge også. Jeg synes vi har en god attraktivitet i Vinje, men vi må fortelle at den finnes og markedsføre oss, sier Kleven.