Tar du bilde av et skilt, får du teksten oversatt

Skiltoversettingen fungerer ved å rette kameraet mot skiltet. Foto: Google/ANB

Skiltoversettingen fungerer ved å rette kameraet mot skiltet. Foto: Google/ANB

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

[Teknofil]: Slik blir «nye» Google på ferie

DEL

Vi kunne nylig melde at Google Translate var i ferd med å få en stor oppdatering som både skulle muliggjøre effektiv, muntlig sanntidsoversetting, og i tillegg inneholde en funksjon som lar deg ta bilder av skilt og få teksten automatisk oversatt.

I et ferskt blogginnlegg har Google nå offisielt kunngjort den nye oppdateringen, og dermed har vi altså fått større innsikt i hva den nye Google Translate-funksjonaliteten faktisk består i.

FLYTENDE SAMTALER

Blant de mange nyttefunksjonene til moderne datateknologi er nettopp muligheten til å oversette både tale og tekst i fremmede språk mens du er på farten. Da slipper man å bla opp i klumpete ordbøker for å gjøre seg forstått i andre land.

Her er Google Translate allerede en av de mest populære tjenestene, og med den nye oppdateringen blir det bare bedre.

Den ene delen av oppdateringen innebærer en kraftig forbedring av den eksisterende, muntlige oversettelsesfunksjonen til Google Translate som har eksistert til Android siden 2013. Forbedringen legger til rette for en langt mer flytende og naturlig samtale enn tidligere.

Oversettelsen fungerer nå ved at man først trykker på mikrofon-ikonet og begynner å snakke i et valgt språk. Deretter oversettes frasen til et annet valgt, muntlig språk.

Det fiffige er at når man så trykker på mikrofon-ikonet igjen, vil appen automatisk gjenkjenne hvilket av de to språkene som snakkes, slik at man således kan ha en flytende samtale uten å måtte trykke på ikonet mellom hver frase.

SKILTOVERSETTER

Den andre delen av oppdateringen er en forbedring av skilt-oversettelsesfunksjonen til Google Translate. Nå kan du oversette tekst på skilt på et blunk ved å simpelthen rette mobilkameraet mot skiltet.

Da vil den oversatte teksten automatisk legge seg over originalteksten på skjermen. Du trenger altså ikke å ta et bilde av teksten, slik som i den forrige versjonen av applikasjonen.

Skiltoversettingen fungerer enn så lenge kun med et utvalg knippe språk, nærmere bestemt fra engelsk til og fra fransk, tysk, italiensk, portugisisk, russisk og spansk.

Ifølge Google jobbes det imidlertid med å utvide språkutvalget, men det er ennå uvisst hvor stort det endelige utvalget vil bli.

Oppdateringen kommer både til iOS og Android i løpet av de nærmeste dagene.

Artikkeltags