- Det eneste jeg er interessert i er å få rydda opp og bli ferdig med det. Jeg regnet med at det ville skje når jeg hadde såpass mange bevis på hvilken bil som hadde forårsaket skaden, men det har dessverre ikke skjedd. Neste skritt blir nå å politianmelde det, så får vi se om politiet eller eventuelt forsikringsselskapet vil gjøre noe mer med det, sier Grundsund, like før han skal opp på polithuset onsdag formiddag.

TA møter han utenfor leiligheten han leier på Eidanger. Det var onsdag morgen kjæresten hans oppdaget kjempebulken i døra på BMW-en som sto parkert i veikanten på andre siden av gårdsplassen.

- Jeg ble temmelig sjokkert. Bilen hadde i tillegg blitt dyttet 15-20 centimeter sidelengs så det har vært et ganske kraftig sammenstøt, forteller han.

Detektivarbeid

Politiet ble raskt kontaktet, men de hadde ikke anledning til å sende noen patruljer. Grundsund har full forståelse for det, men med hjelp av kjæresten og familiemedlemmer startet de egen privatetterforskning.

- Jeg var på jobb da de som hjalp meg fortalte at en bil i nærheten hadde noen mistenkelige merker. Etter å ha målt opp med tommestokk og også sett nærmere på lakken som lå igjen på bilen min passet det perfekt. Mistanken styrket seg enda mer da vi fant en bit lykteglass utenfor bilen min som passet perfekt til den knuste lykta, forteller Grundsund.

Men det stoppet heller ikke med det.

- Når du smeller inn i en annen bil og ikke legger igjen lapp etter deg skulle man tro at man er interessert i å skjule spor. En titt i søppelkassa bekreftet det. Der fant vi flere biter fra lykta som var blitt knust, pakket inn i et tøystykke, forteller han.

Siden har han ikke sett noe mer til den aktuelle bilen.

- Jeg konfronterte eieren av bilen, men han nekter for å ha noe med det å gjøre og nekter også for å ha lånt bort bilen. Og der står nå saken. Uhell kan skje for alle, men jeg skjønner ikke at man ikke bare kan være ærlig på det og få saken ut av verden. Det er synd om det skal lønne seg, sier han.

Om han må ta det på sin egen forsikring vil det bli en egenandel på minst 4000 kroner.