- Som å lete etter nåla i høystakken

Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Politiet har få spor å gå etter i forbindelse med at en 15 år gammel jente er meldt savnet i Bø. Jenta skal ha forsvunnet i midten av desember i fjor.

DEL

- Dette er som å lete etter den berømte nåla i høystakken, sukker lensmann Henry Bråthen i Bø.

20. desember fikk politiet melding om at jenta var sporløst forsvunnet.

- Hun ble observert i Bø 10. desember, men etter den datoen er det ingen som har sett henne. Vi driver nå etterforskning, men så langt har vi ikke fått opplysninger om hvor hun befinner seg, sier Bråthen.

FAMILIEN AVHØRT
Jentas familie er avhørt, men har heller ingen opplysninger om hvor 15-åringen kan ha tatt veien.

- Vi fikk først opplysninger om at hun befant seg hos bekjente på en konkret adresse på Vestlandet, men det har vi sjekket ut og hun er ikke på denne adressen, sier Henry Bråthen.

Avhørene av familiemedlemmene har også vært vanskelige ettersom familien og den forsvunne jenta er fra Somalia og politiet er avhengig av tolk under avhørene.

- Det er naturlig å tenke at spørsmål omkring tvangsgiftemål og omskjæring kan være en grunn til at jenta har forlatt Bø. Hun har visstnok flere kjente på forskjellige steder i landet, men så langt har vi ikke funnet ut hvem dette er, sier Bø-lensmannen.

IKKE MOBILTELEFON
Bråthen sier det ikke er noen grunn til å tro at jenta har blitt utsatt for noe kriminelt.

- Vi vurderer nå om vi skal gå ut med en etterlysning med bilde i media. Jenta har ikke mobiltelefon, og det gjør det enda vanskeligere for oss å finne ut hvor hun befinner seg. Vi har få holdepunkter i denne saken, sier Henry Bråthen.

Den 15 år gamle jenta er for øvrig elev ved Bø ungdomsskole. I tillegg til politiet er barnevernet og flyktningkontoret i Bø koblet inn i saken.

Artikkeltags