Politimann frikjent etter hjerneskade

HUSKER LITE: 23-åringen husker ingenting av selve hendelsesforløpet. Han har heller ingen erindringer fra dagene før eller etter han sloss med politiet.

HUSKER LITE: 23-åringen husker ingenting av selve hendelsesforløpet. Han har heller ingen erindringer fra dagene før eller etter han sloss med politiet. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Politimannen som for snart ett år siden ble dømt til fengsel for vold under en arrestasjon, er frikjent i lagmannsretten.

DEL

Den 55 år gamle politimannen som var tiltalt for å ha påført en 23-åring hjerneskade ved en pågripelse, var tiltalt for grov uforstand i tjenesten.

LES OGSÅ: Politimann dømt

LES OGSÅ: Det er ikke så lett å glemme

Aust-Telemark tingrett mente politimannen utøvde press mot 23-åringen - som lå på bakken i mageleie med håndjern på ryggen, med den følge at han fikk pustestans og hjertestans - som igjen førte til hjerneskade. Politimannen ble dømt til betinget fengsel i 30 dager.

Agder lagmannsrett derimot, har enstemmig frikjent politimannen.

Avisen Varden refererer i dag til dommen hvor det blant annet står at i den konkrete situasjonen framstår ikke tiltaltes handlemåte samlet sett som «ubetinget utilbørlig».

- Tiltalte blir derfor å frifinne, sier retten, som ble administrert av lagdommer Øistein Langbakk.

Retten mener at 23-åringens amfetaminbruk i forkant av pågripelsen kan ha hatt en medvrkende årsak til respirasjonsstansen.

Artikkeltags