På plass i hyllene

Artikkelen er over 15 år gammel

SAUHERAD: Sveinung og Britt Sauar startet saftpresseriet Epleblomsten AS i fjor høst. Nå er eplemosten fra Sauherad på plass i åtte Meny-butikker i Grenland, Notodden og Kongsberg.

DEL

- Det er veldig vanskelig å få innpass i butikkene. For småprodusenter er det et nåløye, så vi er kjempefornøyde. Det har vært en stor jobb, sier Britt Sauar.

Hun forteller at eplemosten «Frisk & Frodig» foreløpig er ute i de åtte Meny-butikkene Grenland, Notodden og Kongsberg i et testsalg, og at de derfor er avhengige at folk kjøper produktet.

- GOD RESPONS

- Men vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på produktet, så vi håper jo at det skal gå bra, sier Sauar.

Døråpneren til Meny-butikkene har vært Bama.

Som tidligere omtalt i TA startet hun og ektemannen Sveinung Sauar opp eplemostproduksjonen i september i fjor. De har investert rundt 1,5 millioner kroner i fruktpressa og produksjonslokalene.

VIL ØKE PRODUKSJONEN

Omsetningen for produksjonen i fjor ble på rundt 500 000 kroner, og de presset rundt 40 000 liter, som er 10 000 liter mer enn budsjettert. Ekteparet tar foreløpig ikke ut lønn av virksomheten.

- Anlegget har kapasitet til å produsere 100 000 liter i sesongen, som er fra september til ut i desember. Men vi jobber med planer om å utvide produksjonen, og vi er i dialog med SND Telemark. Det er også fullt mulig å utvide sesongen, og nå har vi plantet epletrær med epler som kan lagres til april. Vi jobber også kontinuerlig med å vise oss frem. Denne uka skal jeg stå på Kongsbergmarken, og jeg skal også ut til de åtte butikkene hvor vi har testsalg, sier Sauar.

Ekteparet Sauar planlegger også et nytt produkt. På sensommeren i år starter de med testproduksjon av solbærsaft.

Eplemosten som Sauar produserer er helt uten tilsettingsstoffer, og slik vil de også lage solbærsaften.

Artikkeltags