Etter at to omganger var kjørt var det Stian Nygård (11) fra Lunde som kunne flotte seg med tittelen Telemarksmester i Olabilkjøring, og plass i finalen på Autofilmessa i Oslo i november. Med tiden 17.15 vant han hårfint foran lillebroren, Jonas Nygård, som fikk tiden 18.17. På tredjeplass kjørte Vetle Rønningen inn til tiden 18.59, så her var det jevnt i toppen.

KUTTET SVINGENE

I vannland var det laget en løype ned bakken til utescenen. Med innlagte svinger i form av dekk i veibanen, skulle det vise seg at de minste bilene hadde en liten fordel. De kom kjappest rundt svingene.

- Det er som de sier i reklamen - det enkle er ofte det beste, flirer Terje Skaug, arrangør for Olabil-mesterskapet.

Han var strålende fornøyd med dagen.

- Perfekt vær og bra deltakelse. Jeg har sett mange rare Olabiler, men her var det veldig mange bra utgaver som er bygd riktig, forteller Skau.

TØFFESTE BIL

Fargerike og flotte var bilene. Her var alt fra Volvo, BMW, Subaru og Cadillac, til Bugattien «Red Lightning».

Publikummet, som hadde tatt seg en pause fra badingen i sommervarmen, klappet og heiet frem utøverne. De bidro også til å stemme frem den tøffeste bilen blant de 17 deltakerne.

Den prisen gikk til Camilla Kristoffersen (11) fra Helle i Kragerø med sin fine, rosa Cadillac. Bilen var for øvrig over to meter lang og senka!

Og med det er også hun kvalifisert til deltakelse i finalen på Autofilmessa.

UHELDIG

For en riktig Olabil-entusiast er ikke en kjøretur på 30 mil for å delta i løp noe å bry seg om. Det kan Eivind Bredesen (7) og faren, Fred Bredesen (37), skrive under på. De hadde tatt turen fra Norodal utenfor Kongsvinger til Bø for å bli med.

Etter første omgang var ikke Eivind helt fornøyd.

- Det gikk ikke så bra. Jeg traff et dekk i veien, og skvatt over med det ene forhjulet, og så kjørte jeg inn i en av steinene i kanten her. Jeg fikk litt vondt i kneet, men det går greit, forteller Eivind.

Uhellet medførte at pappaen fikk det hektisk i pausen med å reparert en liten skade som bilen fikk. Dette før andre omgang skulle starte.

- Det var en vaier som strakk seg litt, men på ekte rallyvis har vi fått til en provisorisk løsning. Så alt i orden, ler Bredesen.

FINALE

- Det er gøy å kjøre og vinne, forteller Tom Kyrre Karlsen (11) fra Notodden. Han er som en veteran å regne innen Olabil-sjangeren. Sammen med lillebroren Michael (10) og pappa, Roar Kyrre Karlsen (34), har de holdt på med Olabiler i flere år allerede.

Begge brødrene er kvalifisert til NM-finalen på Autofilmessa fra tidligere billøp.

Før konkurransen i Sommarland var det hektisk aktivitet med å få klar bilen til Tom. To dekk måtte fikses fordi slangene røyk, men alt ordnet seg med hjelp av et velvillig dekkfirma på Notodden.

Bilen har de bygget selv for tre år siden. Den er en BMW M3, og er av typen som ikke er raskest fra start, men som kommer best mot slutten.

- Den går som en kule etterhvert, bekrefter Tom, og ganske så riktig - det gjorde den.