-"Greven" er velkommen til Bø

Ordfører Arne Storhaug i Bø ønsker Varg Vikernes velkommen til bygda.

Ordfører Arne Storhaug i Bø ønsker Varg Vikernes velkommen til bygda. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Vi ønsker Varg Vikernes velkommen til Bø og regner med at han kommer til å etablere et vanlig liv i Bø. Det sier ordfører Arne Storhaug (Ap) til nyheten om Viknernes ønsker å flytte til bygda.

DEL

Ordføreren i Bø ble mildt sagt overrasket over nyheten om at drapsdømte Varg Vikernes, også kjent som Greven, velger å bosette seg i bygda. Vikernes har kjøpt et småbruk i Bø hvor han vil flytte inn sammen med sin familie etter endt soning om sju år.

Varg Vikernes ble i 1994 dømt til 21 års fengsel for knivdrap og flere kirkebranner.

Ordfører Arne Storhaug sier at Bø ønsker å være et romslig samfunn. –Det er klart at jeg har mine tanker om det Varg Vikernes har gjort, men når han har sonet ferdig stiller han i utgangspunktet med blanke ark. - Vi ønsker å legge til rette for alle som har lyst å bo i Bø og dette inkluderer også Vikernes.

- Vi tar som en selvfølge at han som alle andre følger reglene. Det er alvorlige lovbrudd han har gjort, samtidig vil vi legge til rette for at Vikernes og familien kan bygge livet sitt videre. Alle kan gjøre feil, og Storhaug håper at innbyggerne i Bø viser menneskelighet og varme.

Artikkeltags