Banket opp og kidnappet foran kjæresten

KRASJET: Bilen med de mistenkte kolliderte med en sivil politibil på Fensmyra sør for Ulefoss sentrum.

KRASJET: Bilen med de mistenkte kolliderte med en sivil politibil på Fensmyra sør for Ulefoss sentrum. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Politiadvokat Odd Skei Kostveit ved Telemark politidistrikt sier at 19-åringen ble kidnappet mens han var hjemme hos sin 18 år gamle kjæreste på Herre.

De to siktede mennene på henholdsvis 23 og 37 år fra Grenland brøt seg inn med makt, og slo og trua 19-åringen. Deretter brukte de et våpen til å true 19-åringen med seg i en bil.

Da de hadde forlatt stedet varslet 18-åringen politiet om at noen hadde kidnappet kjæresten hennes.

Ei venninne av jenta skal også ha vært i leiligheten like før hendelsen, og Kostveit sier at de involverte er sterkt preget av det som skjedde.

- Det er lenge mellom hver gang vi har sånne saker, konstaterer Kostveit.

Politiet bekrefter at 19-åringen skal ha skyldt penger til en eller begge av de siktede, men de vil ikke si hvilken type gjeld det er snakk om. 23-åringen og 37-åringen er kjenninger av politiet, og de er kjent fra narkotikasaker, vinningssaker og voldssaker.

19-åringen beskrives som ukjent for politiet.

Løsesummen skal ha vært på under 50 000 kroner. Etter kollisjonen på Fensletta beslagla politiet både pengebeløpet og et ekte skytevåpen i kidnappernes bil.

De to siktede avhøres søndag, og politiet vil mandag vurdere om de skal fremstilles for varetektsfengsling.

- Vi avhører også vitner i saken. Vi utelukker ikke at flere personer kan være involvert, sier Kostveit.

JAKTET PÅ FLERE PERSONER

Store væpnede politistyrker jaktet natt til søndag på flere personer i en bil, som hadde tatt en 19-åring som gissel. Flere væpnede politipatruljer og et politihelikopter jaktet på kidnapperne, som til slutt kolliderte inn i en politibil som sperret veien.

Politiet fikk melding om kidnappingen klokken 22.00 lørdag kveld. Det var en 19 år gammel mann fra Bamble som ble bortført fra sitt hjem av flere personer. Politiet skriver i en pressemelding at de straks satt i gang ettersøking etter mannen og blant annet en Mercedes som skal ha blitt brukt i forbindelse med bortføringen. Det ble, ifølge politiet, fremsatt krav om et mindre pengebeløp i løsepenger, og overleveringen skulle finne sted på Ulefoss.

To mistenkte kidnappere og minst en politibetjent ble kjørt til Sykehuset Telemark etter ulykken. Helsetilstanden til de skadde er foreløpig ikke kjent. Ingen av polititjenestemennene skal ha blitt skadet i sammenstøtet.

- I forbindelse med en utpressingssak hvor en 19 år gammel mann var tatt som gissel, kjørte en personbil med to mistenkte fra politiet etter at 19-åringen var satt fri på Ulefoss, opplyser politiadvokat Torunn Fossli Sæthre i en pressemelding.

KRAFTIG KOLLISJON

Politiet jaktet i flere timer på bilen hvor en 19 år gammel mann skulle være truet med mot sin vilje. 19-åringen ble etter noen timer satt av i Ulefoss, før gjerningsmennene kjørte videre i retning Skien. Da hadde de politihelikopteret hengende over seg, og det var satt opp veisperring og lagt ut spikermatter på riksvei 36.

Politiet satte opp en veisperring på Fensletta, som ligger noen få kilometer sør for Ulefoss sentrum. Da gjerningsmennene kom kjørende i bilen sin, en Volvo S60, ved 03.30-tiden torpederte de en sivil politibil som sperret veien. I den kraftige kollisjonen ble Volvoen kasta rundt, før den landet på hjula igjen i venstre grøftekant. Gjerningsmennenes Volvo ble totalvrak, mens den sivile politibilen, en Volkswagen Passat stasjonsvogn, fikk trykt inn førerdøra. Flere væpnede politipatruljer rykket ut til stedet.

INNKREVING AV GJELD

Det skal være innkreving av gjeld som er årsaken til kidnappingen, men politiet vil ikke gå ut med ytterligere detaljer om hva slags gjeld det dreier seg om. Kidnappingssaken er satt under etterforskning, og de to mistenkte personene som krasjet med politiet vil bli pågrepet når de blir utskrevet fra Sykehuset Telemark. De to blir også avhørt så snart dette lar seg gjøre.

Både den fornærmede 19-åringen og de to mistenkte er kjenninger av politiet fra tidligere forhold. 19-åringen ble også kjørt til legevakta for en sjekk og har tilbrakt søndagen sin avhør hos politiet.

- Etterforskningen av kidnappingen vil fortsette med avhør og ytterligere tekniske og taktiske undersøkelser, opplyser politiet i en pressemelding.

SPESIALENHETEN FOR POLITISAKER

Politiet sperret av ulykkesstedet, og stengte veien med sperrebånd. Noen av de få bilene som kom ble sluppet igjennom, mens andre selv valgte å snu.

- Gjerningsmennene har rett og slett kjørt inn i politibilen. Siden vi i Telemark politidistrikt er en part i saken, så venter vi på politiet fra Vestfold som skal etterforske saken videre, sier innsatsleder Bård Øygarden på stedet til TA.

Spesialenheten for politisaker er nå varslet om hendelsen og etterforskningen vil bli forestått av Vestfold politidistrikt, sier politiadvokat Torunn Fossli Sæthre.

Først klokka 06.20 kom en politipatrulje fra Vestfold fram. Da var veien stengt lenger unna åstedet, og det var skiltet omkjøring.

Begge bilene ble totalvrak. Passaten fikk store skader i høyre, mens volvoen fikk smadret fronten i sammenstøtet. Begge bilene ble taua vekk av Falck, etter at politiet var ferdig med åstedsundersøkelsene.

TA kommer tilbake med mer.

Artikkeltags