Avstemning om målform

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det skal holdes rådgivende folkeavstemning om målformen ved Svenseid skule og Lunde 10-årige skole i forbindelse med at Svenseid skule legges ned og elevene flyttes til Lunde.

DEL

Nynorsk er hovedmålet Svenseid, mens det er bokmål i Lunde. En folkeavstemning vil gi politikerne signal om hvilket hovedmål en skal velge i opplæringen på barnetrinnet i Lunde. Utdannings- og forskningsdepartementet forutsetter en rådgivende språkavstemming i forbindelse med skolenedleggelse og at elever overføres til en annen skole med annet hovedmål. Elevene fra Svenseid skule og barnehage (1.-4. trinn) blir overført til Lunde 10-årige skole fra 1. august 2009.

Ved folkeavstemningen i 2003 mente et flertall i befolkningen i Lunde skolekrets at opplæringsmålet for 1.-7. trinn skulle være bokmål. Kommunestyret fulgte dette rådet.

Kommunestyret mener at kommunestyret kan gjøre vedtak i mai-møtet etter en høringsrunde på ca to måneder, uten folkeavstemning. En tilsvarende overføring ble gjennomført for 5. – 7. trinn i 2004. Da var det høsten før foretatt en rådgivende folkeavstemning.

Artikkeltags