Gå til sidens hovedinnhold

– Mer hjelp til bedriftene våre

SKIEN: – De lokale bedriftene trenger all den hjelp de kan få under koronakrisa. Ordføreren må se på muligheten for flere innkjøp.

Det sier folkevalgt Helene Røsholt (Høyre).

Hun tar opp problemstillingen i formannskapet i november, og konkret handler det om Grenlandskommunenes innkjøpsenhet (GKI), som er en felles innkjøpsfunksjon for Bamble-, Drangedal-, Kragerø-, Porsgrunn-, Siljan- og Skien kommune.

Har fått innspill

– Det er blant annet rammeavtalene som ligger der jeg mener ordfører Hedda Foss Five bør undersøke nærmere. De er ikke optimale, lokale bedrifter kan og bør i større grad være leverandører til kommunene, og for vår del Skien kommune, sier Helene Røsholt.

Hun har fått signaler fra næringslivet på nettopp dette.

Spørsmålene

Bakgrunnen for henvendelsen er at Røsholt og Foss Five begge var deltakere i en debatt rundt temaet offentlige anskaffelser i regi av NHO og Skien næringsforening den 29. september.

– Jeg lovte i den forbindelse å følge opp i forhold til at man ønsker å tilrettelegge for lokale små- og mellomstore bedrifter.

Spørsmål Røstholt har sendt til ordføreren er:

* Hvilke endringer og føringer kan vi som politikere gjøre i avtalen med GKI som kan legge til rette for at lokale virksomheter kan levere i større grad?

* Og vil ordfører ta initiativ til å iverksette endringer dersom avtalen med GKI hindrer lokale bedrifter i å bli leverandører?

– Jeg håper på et grundig og utfyllende svar, som egentlig betyr at man får en sak tilbake ved en senere anledning.