Megakonsert i Skien kirke avlyst

MUSIKK OG MAT: Karolina Wisniewska, Iver kleive og Morten Løver skulle arrangere Bach og bacalao i slutten av måneden. Det er nå avlyst.

MUSIKK OG MAT: Karolina Wisniewska, Iver kleive og Morten Løver skulle arrangere Bach og bacalao i slutten av måneden. Det er nå avlyst. Foto:

Av

SKIEN: 150 musikere og sangere skulle fremføre «Johannespasjonen» i Skien kirke for 600 publikummere, men på grunn av restriksjoner fra Helsedirektoratet, må konserten avlyses. Det stopper ikke Iver fra å prøve igjen neste år.

DEL

Iver Kleive (70), som skulle lede konserten med Oslo Bach-kor og Skien kantori, mottok en pressemelding fra Skien kommune om at alle kulturarrangementer med fler enn 500 deltakere blir automatisk avlyst. Dette gjelder spesielt konserter og andre store arrangement.

Restriksjonene som er pålagt av Helsedirektoratet, er ment å forebygge spredningen av koronaviruset. Dette kan bety at også mindre kulturarrangement vil bli avlyst i fremtiden.

– Helsedirektoratet sier at det er opp til den enkelte kommune å vurdere det enkelte arrangement, sier kommuneoverlege Vegard Høgli. På onsdag sendte han ut en pressemelding til blant andre Iver Kleive om at alle som arrangerer større sammenkomster bør vurdere å avlyse.

– Vi har lagt restriksjoner på ulike sosiale settinger hvor en kan risikere å spre smitte, sier Vegard.

Siden Iver ikke kan holde Bach-konserten i mars som planlagt, har han utsatt den til neste år, med det samme ensemblet av korister fra Oslo Bach-kor og Skien kantori; det samme orkesteret; og de samme fem solistene fra norsk opera.

– Konserten holdes før påske, der denne musikken hører hjemme, sier Iver.

Artikkeltags