Einar Tho ny ansvarlig redaktør

NY REDAKTØR: Einar Tho (t.h.) er ny ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis. Administrerende direktør Øystein Vormestrand til venstre. Foto: Haugesunds Avis

NY REDAKTØR: Einar Tho (t.h.) er ny ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis. Administrerende direktør Øystein Vormestrand til venstre. Foto: Haugesunds Avis

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

HAUGESUND/HJARTDAL: Styret i Haugesunds Avis har ansatt Einar Tho (39) fra Hjartdal som ny ansvarlig redaktør i mediehuset. Han begynte i sin nye jobb i går.

DEL

Tho kommer fra stillingen som samfunnsredaktør i Haugesunds Avis, en stilling han har hatt siden begynnelsen av 2014. Før det har han vært vaktsjef og journalist med vekt på næringsliv i avisen.

– Vi er svært glad for å ha fått en erfaren redaksjonell leder som i tillegg kjenner både huset og regionen godt, sier avtroppende styreleiar Nina Refseth i forbindelse med ansettelsen.

Det melder Haugesunds Avis.

– SOM Å OVERTA EN GÅRD

– Jeg gleder meg veldig til å gå inn i den nye oppgaven. Samtidig er det et stort ansvar å overta ledelsen for en virksomhet som Haugesunds Avis. Det er nesten som å overta en gård. Andre har gjort et stort arbeid før oss. Nå er oppgaven å utvikle dette videre slik at det kan fungere i en ny tid, sier den nye ansvarlige redaktøren i 120-åringen Haugesunds Avis.

Tho sier han har klare meninger om små forbedringer som skal gjennomføres uten at han på noen måte varsler revolusjon.

– Vi skal være åpne og prøvende. Det avgjørende er hva som fungerer overfor lesere og seere. Her skal vi jobbe enda bedre. Jeg har inntrykk av at alle ansatte er opptatt av å jobbe best mulig for regionen, sier han videre.

VIL SE PÅ ORGANISERINGEN

Einar Tho skal lede mediehuset sammen med administrerende direktør Øystein Vormestrand. Han mener den nye lederduoen har samme oppfatning av mål og utfordringer.

Noe av det første den nye ansvarlige redaktøren vil ta fatt på, er å se på organiseringen av redaksjonen. Ett av spørsmålene som må avklares er om det skal ansettes en ny person i stillingen som samfunnsredaktør.

– Dette er noe jeg må se på sammen med de tillitsvalgte. Jeg regner ikke med at jeg kan være den eneste redaktøren her, sier han.

TELEMARKING

Einar Tho kommer opprinnelig fra Hjartdal i Telemark. Han studerte journalistikk i Stavanger og arbeidet et snaut år i Porsgrunns Dagblad før han ble ansatt i Stavanger Aftenblad. Etter sju år i Aftenbladet kom han til Haugesunds Avis i 2006.

Artikkeltags