Gå til sidens hovedinnhold

Med spesialtilpasset utstyr kan de ta med enda flere på tur

MIDT-TELEMARK: Siden våren 2016 har Ragnhild Rekanes som driver Bø og Lifjellturridning AS tatt med seg hesteinteresserte på turer i Bø og Lifjell. Nå har hun investert i nytt, spesialtilpasset utstyr for å kunne tilpasse tilbudet til enda flere.

Siden oppstarten av Bø og Lifjell turridning i 2016 har interessen vokst år for år. Nå har Ragnhild Rekanes investert i spesialtilpasset utstyr for å kunne legge ytterligere til rette for at personer med funksjonsnedsettelser kan bli med på turer.

– Vi er med i Vestfold og Telemark fylkeskommune sitt prosjektet «Inkluderende reiseliv». Her jobbes det med å tilrettelegge for personer med funksjonsnedsettelser, forklarer Rekanes.

Med spesialtilpassede saler, vester og tøyler som kan tilpasses rytteren sitt behov skal det bli enda lettere for flere å bli med på ridetur.

– Vi skal tilrettelegge slik at personer som for eksempel har utfordringer med balanse eller er svaksynte lettere kan bli med på tur. Vi har kjøpt spesiallagde saler som vi kan feste forskjellige håndtak på slik at det blir lettere å holde seg fast. Vi har også vester med håndtak slik at vi kan støtte opp de som sitter på hesteryggen, og tøyler som kan justeres etter hvor mye støtte man trenger, sier Rekanes.

Hun understreker at de aller fleste kan bli med på ridetur bare man får tilrettelagt.

– Vi tar utfordringene på strak arm og har hatt med personer med funksjonsnedsettelser tidligere. Det viktigste er at vi får greie på hva slags utfordringer det dreier seg om, så har vi mulighet til å tilrettelegge for hver enkelt, forklarer Rekanes.

Selskapets motto er at alle skal få ri.

– Vi ser den gleden det gir når folk får bli med på ridetur og vil at så mange som mulig skal få muligheten til å bli med oss, sier hun.

Helårstilbud

Bø og Lifjellturridning startet som et tilbud på sommerhalvåret. De tre siste årene har de også tilbydd ridning fra Hørte om vinteren. Her går turene i et enklere og mindre kupert terreng, noe som gir mulighet til mer fart.

– Det er et helt annet marked enn på sommeren, men vi ser en økning, og at det faller i smak. Vi kan ønske oss enda litt mer ridning her om vinteren, men ikke for mye. Hestene går mye om sommeren, så det er viktig at de får litt fri om vinteren, samtidig som de må holde seg i form, forklarer Rekanes.

Tilretteleggingen for personer med funksjonsnedsettelser blir en del av vintersatsingen, og de jobber nå med å lansere et fast tilbud.

– Det er viktig med nytenkning og å utvikle oss. Vi jobber for å få til et fast tilbud hver uke fra september til mai for personer med funksjonsnedsettelser. Om sommeren har vi flere fastsatte turer, men tilrettelegger etter behov om sommeren også. Dersom man har spørsmål om hvordan vi kan tilrettelegge for hver enkelt er det bare å ta kontakt så finner vi ut av det, sier Rekanes.