Tar med seg suksessen og satser i ny by

kantine: I samarbeid med Grep har Mathuset delikatesse & catering startet kantine på Norrøna brygge. Her kan det også arrangeres selskaper.

kantine: I samarbeid med Grep har Mathuset delikatesse & catering startet kantine på Norrøna brygge. Her kan det også arrangeres selskaper.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Når Mathuset AS i Porsgrunn har åpningsfest onsdag kveld, spiller sjefen på kjelene.

DEL

Det blir nok skranglete og fint, sier kokk og musiker Kay Kittelsen, og legger til:

– Det blir litt rock`n roll. Åpningen starter i nabohuset, Wrights gaard, før de inviterte tar turen til Mathuset, der det blir grilling og show.

– Festen blir uformell og fin. Mathuset startet med to ansatte og to lærlinger i Skien, for 20 år siden. Nå er det 22 ansatte i Mathuset AS. I mars åpnet de catering og kantine i Porsgrunn, i samarbeid med Grep.

Attføringsbedriften eier lokalene på Norrøna brygge, og Mathuset står for kantinematen, både til Grep-ansatte og til bedrifter i nærområdet. De leier også ut lokalene til selskaper som ønsker Mathusets mat på menyen.

Da Mariette nylig åpnet sin butikk, fikk Mathuset sin første eventjobb i Porsgrunn.

– Det har vært vanskelig å hente porsgrunnsfolk til Skien, og vi ønsker å vise oss fram her også, sier Kittelsen, som stadig oftere tar kjøkkenutstyret med seg i båten.

– «Kokken hjem» har blitt veldig populært, sier han.

– Vi syr sammen et opplegg, gjerne med grilling, til sommerfesten. Han tror ærlighet og god service er viktige ingredienser i oppskriften til suksess.

– Alt er hjemmelaget. Her er det ikke noe halvfabrikat, sier Kittelsen.

Han kan fortelle at telemarkingene har blitt mer avanserte i matveien de siste årene, og gjerne vil ha tapas på menyen.

– Nå er det ikke lenger bare koldtbord og spekemat som gjelder.

Artikkeltags