Det ble stemt nei til skjenkebevilling fra lekteren som etter planen skal  legges ut utenfor den populære restauranten Barekoza i juni.

Det ble vedtatt under hovedutvalgsmøte i helse, omsorg- og sosiale tjenester i Kragerø onsdag kveld.

- Helse og omsorg sier nei til skjenking av alkohol fra den planlagte lekteren til Barekoza. Vi mener dette vil ødelegge Tusenårsstedet, sier utvalgsleder Reidar Skoglund (H) til TA etter møtet.

Han sier at det hovedsakelig dreier seg om støy og trafikk langs prommenaden.

- Det er folksomt langs bryggeprommenaden. Det er barnefamilier som går langs brygga og barnefamilier som oppholder seg i båter langs brygga. Når den planlagte lekteren ikke har toaletter, må gjestene inn i restauranten for å benytte seg av toalettene. Dette vil medføre mye trafikk og de som går langs brygga må ta hensyn til dette. Det mener vi ikke er spesielt heldig, sier Skoglund, som tror den økte trafikken vil ødelegge Tusenårsstedet.

Saken har skapt mye debatt i Kragerø, forklarer han.

- Men ingenting er avgjort ennå. Saken skal opp i formannsskapet 19. mai, så vi får vente litt til med å konkludere, avslutter Skoglund.

Bjarne Sten Jørgensen som står som eier av restauranten Barekoza, sier han avventer med å uttale seg til beslutningen er tatt.

- Vi bor i et demokrati, og det er formannsskapet som avgjør denne saken. Jeg ønsker ikke å uttale meg før det, sier Jørgensen.

- Men om dere ikke får skjenke alkohol fra lekteren, blir det fremdeles lekter da?

- Som sagt er det vanskelig å si noe før beslutningen er tatt, så vi får vente å se, avslutter Jørgensen.