I kjølvannet av den verdensomspennende pizzakjeden Domino’s inntog i Grenland bestemte TA seg for å ta en uformell pizzatest. Med på laget ble TAs matskribent Lars A. Fredriksen.

LES OGSÅ: Verdens største lokker pizzaspisere

Utgangspunktet for testen er pepperoni-pizzaer, og selv om de ulike pizzaene var noe ulike i forhold til fyll, ga testen en god pekepinn på hva kundene kan se fram til.

LEVERTE PUNKTLIG

Fire av de største kjedene er vurdert. Pizzaene ble bestilt i rask rekkefølge cirka klokken 15 torsdag ettermiddag. Både Peppes, Pizzabakeren og Bryggeriet leverte som avtalt innen klokken 16. Siden Domino’s er fersk i gamet, og ikke har åpnet for utkjøring ennå, ble den pizzaen testet i kjedens lokale i Hesselberggata.

FØRSTEINNTRYKKET

Pizzaeskene ble raskt brakt til bords. Duften av pizza fylte raskt i lokalet.

– Skal vi sette i gang? Matblogger Lars A. Fredriksen, godt kjent for TAs lesere gjennom sin matspalte hver fredag, gleder

seg til å ta en titt på hva som skjuler seg inne i eskene. Førsteinntrykket er viktig. Pizzaene skal se bra ut. Da vi åpner kartongene med pizzaer er det stor forskjell.

– Den var tassen å se på! utbryter Lars om Pizzabakerens variant.

Både Peppes og Bryggeriets pizza har noe grønt, og er helt klart freshere å se på.

Peppes ser ferskest ut, mens Domino’s pizza helt tydelig er minst fettete. For mens Pizzabakerens pepperonipølse ser ut til å svømme i fett, er de tre andre mindre svette.

For det blotte øye er Peppes klar vinner på utseende. Fargesammensetningen fra grønnsakene, osten og pepperonien gjør at pizzaen ser mer delikat ut enn sine konkurrenter.

Her er kommentarene:

 

Bryggeriet

PIZZA: Nummer 8 Ølkjøreren.

FYLL: Ost, pepperoni, paprika og fersk sjampinjong.

PRIS: 226 kroner pluss utkjøring 70 kroner.

PLUSS: Grønnsaker og fristende utseende.

MINUS: Kjedelig og tam smak. Anonym.

Domino's

PIZZA: Pepperoni Passion

FYLL: Pepperoni, tomatsaus, mozzarella.

PRIS: 229 kroner pluss utkjøring 69 kroner.

PLUSS: Utseende bra, tynneste deig, og også den klart beste. Crispy

Klassisk amerikansk, ikke fettete, gode pølser.

MINUS: Lite grønt.

 '

Peppes pizza

PIZZA: Chorizo og Calabra.

FYLL: Chorizo, Calabra, hvitløkskrydrede kjøttboller, Pepperoni, purre, rødløk og semitørkede tomater.

PRIS: 296 kroner pluss utkjøring 79 kroner.

PLUSS: Mye fyll, god saus, appetittvekkende utseende.

MINUS: Soggy, deigete deig, klart dyrest.

Pizzabakeren

PIZZA: Nummer 6 Mix.

FYLL: Ost, tomatsaus, pepperoni, løk og paprika.

PRIS: 175 kroner pluss utkjøring 75 kroner.

PLUSS: Billigst, god, crispy bunn.

MINUS: Kjedelig å se på

PIZZABUNN

Også selve pizzabunnene skiller seg ut. Mens Peppes og Domino’s har tydelige, luftige skorper, kjører Pizzabakeren og Bryggeriet osten helt ut i kantene. Peppes og Bryggeriet har tykkest bunn, mens Domino’s har den tynneste.

– Oi, den her var skikkelig soggy, konluderer Lars om Peppes’ pizzabunn.

– Dessverre er deigen veldig bløt i midten med alt fyllet. Faktisk er det skikkelig ekkelt. Munnfullen reddes litt av at det er crunch i grønnsakene, sier Fredriksen.

Hos Pizzabakeren er pizzabunnen god og crunchy, jevnt stekt, mens Domino’s tynne,

men sprø bunn er helt klart den beste.

– De vinner litt på at vi får den rett ut av ovnen. Et kvarter i esken har mye å si, men den er veldig godt stekt.

FYLL OG SAUS

Smaken av frisk tomatsaus og gode råvarer er alfa og omega for et vellykket resultat. Pizzaene i testen har en svært varierende mengde fyll. Peppes har helt klart mer fyll og den beste sausen. Hos Bryggeriets pizza er litt kjedelig i smaken, pepperonipølsene er svært salte og dominerer smaksbildet totalt.

– Pølsene smaker bare vanlig saltpølse, fastslår Fredriksen.

– Domino’s’ pølser er sterke, men ikke for sterke. Pizzabakeren smaker ok, men litt tamt. Peppes har mye mer piff, det er mer fylde og smak i denne varianten

KONKLUSJON

Etter å ha smakt på de fire forskjellige pizzaene er konklusjonen at alle pizzaene har noen gode sider og mindre gode sider. Fredriksen har i hvert fall funnet sin favoritt.

– Det er første gang jeg har spist pizzaer opp mot hverandre, og det er først da man merker hvor stor forskjellen er. Mitt klare førstevalg er Domino’s. Pizzaen har den tynneste deigen av alle pizzaene i testen, og også den klart beste. Crispy og klassisk amerikansk, ikke fettete. Men skulle jeg valgt i forhold til pris er Pizzabakeren en klar vinner med sin pizza til under 200 kroner.

Hvilken pizza mener du er best? Kjør debatt!