Gå til sidens hovedinnhold

Markerte refleksens dag

SKIEN: Ordfører Hedda Foss Five (Ap) ble med og markerte refleksens dag på Stigeråsen skole på Gulset torsdag.

Det var et fullspekket program, der FAU delte ut reflekser med hjertesone-logo til de nye førsteklassingene. Her fikk de hjelp av ordfører Hedda Foss Five som også delte ut reflekser.

– Nå som høsten er her og det blir mørkere er det viktig at vi bruker refleks. Jeg er bevisst på refleksbruk. Jeg er veldig bevisst på refleksbruk for egen del. Men er mest opptatt av at ungene er godt synlig med refleks, siden de er mer ute enn jeg, sier ordfører Hedda Foss Five da hun delte ut reflekser.

Emilie i 5. klasse var en av elevene som fikk refleks av ordføreren.

På programmet sto også en presentasjon av Re-Cykling gjengen til Michel Fouler i «Alle barn sykler» som reparerer og setter på reflekser på sykler, samt at rektor Kim Aas viste fram trafikksikkerhetstiltak skolen har gjennomført – som gjør at de kan kalle seg en hjertesoneskole.

Flere tiltak

Hjertesone er et prosjekt som hjelper til med å få mindre biltrafikk rundt skolen og gi tryggere skolevei. Hjertesoneprosjektet skal gjøre det sikrere å gå og sykle til skolen.

På Stigeråsen er det blant annet etablert ny snarvei, 80 nye plasser for sykkelparkering og sykkelskur. Det er delt ut refleksvester med hjertesonelogo til førsteklassingene og laget nye fartshumper for å forbedre trafikksikkerheten til skolens elever.

Skolen har et Re-cykling sykkelverksted hvor seks elever deltar. De reparerer sykler til elever og vedlikeholder skolens utlånssykler på torsdager etter skoletid.

Tiltakene har kostet ca. 500 000 kroner og er finansiert av statlige belønningsmidler og kommunale midler.

Det er søkt midler til nytt fortau langs Gulsetlia fra Aksjon skolevei for 2021. Dette er midler fra Fylkets trafikksikkerhetsutvalg.