Det beviste Haugenes Elvestad da hun ble nummer fem i 19-årsklassen i uttakingsrennet på Lygna. Det innebærer at Mari er i posisjon til å kjempe om en junior-VM-plass, foran de siste uttakingsrennene som går i Os i Nord-Østerdal og Brumunddal etter jul – om de går som planlagt.

Det er en god del skiskyttere fra Telemark som er spente på om det blir renn i Os først på nyåret, nå som landet er stengt ned på nytt. Haugenes Elvestad bruker ikke særlig energi på det.

Fikk mange gode svar

Tredjeårsjunioren fokuserer på det som hun kan få gjort noe med, og det er å få trent best mulig. Tenåringsjenta som både har NM-medaljer og andre gode nasjonale plasseringer, er opptatt av å få lagt det grunnlaget og få banket inn de treningstimene hun må ha for å prestere. Mari var foran de første mønstrings- og junior-VM-uttakingsrennene, spent på hvordan hun lå an i forhold til de andre i landet. Det var nesten to år siden forrige nasjonale renn.

– Jeg fikk mange gode svar med tanke på at dette var den første store rennhelga. Det var mange hakk opp i forhold til åpningsrennet på Geilo i november. Jeg merker at jeg trenger flere hardøkter og gjennomkjøringer før jeg er i min beste form, men jeg både skjøt brukbart og gikk et bra langrenn på Lygna da jeg hadde femte beste tid. Målet før start var å skyte bra og med det få en god følelse. Jeg følte jeg lyktes ganske godt med det denne gangen.

– Hva tenker du imed tanke på at det er et juniorverdensmesterskap i USA?

– Jeg tenker at det ville ha vært stort og vært en del av den troppen. Junior-VM er mer en drøm enn et mål. Konkurransen er hard og nåløyet er trangt. Spesielt så lenge det er to årsklasser som totalt kjemper om fire plasser. Jeg kan derfor ikke være skuffet selv om jeg må være hjemme under junior-VM, sier Mari.

Håper å fortsette framgangen

Hun må nok være stabilt blant de fem beste for å få lov til å reise til Statene på skiskytterforbundets regning. Mari Haugenes Elvestads primære mål er å fortsette den fine framgangen hun har hatt de siste årene. Det mest oppløftende med vinterens første junior-VM-uttakingsrenn, var at den unge bøheringen fikk ned så mange blinker som hun gjorde på normalprogrammet. Mari kan ikke huske at hun har hatt bedre uttelling i renn med fire skytinger.

– Hvilke planer har du for resten av idrettsåret 2021?

– Jeg har tenkt å prioritere trening fram mot norgescupåpningen i Os i Nord-Østerdal den andre helga i januar. Jeg skal prøve å bygge opp en formtopp til den helga. Derfor dropper jeg i utgangspunktet alle renn for å få trent best mulig. De nye og strenge smittevernbestemmelsene kan nok føre til at de første norgescuprennene blir utsatt, men det er vanskelig å vite, sier hun som skal gjøre treningsjobben og ikke minst være klar dersom det blir renn.