Gå til sidens hovedinnhold

Mann voldtok barndomskamerat – dømt til fengsel

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: En 27 år gammel skiensmann som voldtok en barndomskamerat er dømt til to års ubetinga fengsel. I tillegg mister han jobben i helsevesenet.

Overgrepet skjedde i 27-åringens bolig grytidlig en septemberdag i fjor, etter at mennene kvelden i forveien hadde vært ute på byen. Den fornærmede mannen sov på sofaen i stua da 27-åringen forgrep seg oralt på ham. Den fornærmede våknet opp og rev seg løs, før han fikk på seg klærne og forsvant fra stedet.

«Dreit meg loddrett ut»

Allerede samme morgen, noen timer etter hendelsen, sendte 27-åringen en sms til barndomskameraten hvor han beklaget seg. I sms-en sto det: «Dreit meg loddrett ut. Beklager virkelig. Ringer deg i morra».

Under rettssaken kom det fram at 27-åringen jobber i helsevesenet og at han vil miste jobben i det han får en voldtektsdom.

27-åringen tilsto forholdet allerede i første politiavhør, og han erkjente også straffskyld i rettssaken som gikk fredag i forrige uke.

Nedre Telemark tingrett har dømt 27-åringen til to års ubetinga fengsel. Han må også betale 100 000 kroner i oppreisning til den fornærmede barndomskameraten.

Dommen fra tingrettsdommer Knut Kolloen og meddommerne Willy Nilsen og Solveig Benedikte Damsgaard Jensen er i tråd med straffepåstanden til aktor, statsadvokat Håvard Kalvåg.

Dommen var imidlertid ikke enstemmig, siden meddommer Jensen mente at seks måneder av straffen burde blitt gjort betinga, blant annet siden domfellelsen også får store konsekvenser for 27-åringens yrkesliv. Men som kjent bestemmer flertallet, som mente at dommen på to års ubetinga fengsel må sones fullt ut.

Les også

– Han kastet seg tilbake i sofaen og lot som han sov

– Det store tillitsbruddet

I retten tilsto 27-åringen, og han var klar på at den fornærmede aldri hadde invitert til eller oppfordret til noe av det som hendte. Siden noen hadde sølt øl på den fornærmedes skjorte og bukse under byturen, hadde han tatt av seg disse plaggene da de kom hjem igjen til boligen og lagde nattmat og drakk noe mer alkohol.

– I skjerpende retning legges vekt på det store tillitsbrudd overgrepet representerer. Overgrepet fant sted i en situasjon hvor fornærmede følte seg trygg. Han var sårbar fordi han hadde blitt våt og derfor tatt av seg bukse og skjorte, heter det i dommen.

I formildende retning har retten lagt vekt på 27-åringens tilståelse.