Politiet oppdaget i fjor vår at flere leiligheter som ble brukt til prostitusjon, var leid ut av det samme eiendomsselskapet. I midten av september ble mannen bak selskapet pågrepet, skriver Bergens Tidende.

Få dager etter pågripelsen aksjonerte politiet mot 19 av leilighetene som selskapet disponerte. I 17 av leilighetene skal politiet ha møtt prostituerte.

Ifølge tiltalen har mannen leid ut leiligheter til bruk i prostitusjonsvirksomhet i Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandnes, Sola, Kristiansand, Skien og Drammen. Det skal ha skjedd gjennom et selskap som mannen eide, skriver Stavanger Aftenblad.

Påtalemyndigheten mener mannen og selskapet hadde et utbytte på minst 7,5 millioner kroner. Han er også tiltalt for grov hvitvasking.

Mannen erkjenner ikke straffskyld for noen av punktene i tiltalen.

– Han kjenner seg ikke igjen i det bildet som nå blir tegnet, sier 46-åringens forsvarer, advokat Vetle Jensen.

Saken kommer opp for Hordaland tingrett i midten av februar, skriver Bergens Tidende. Der møter også en ukrainsk kvinne. Hun skal ikke ha noen direkte relasjon til mannen, men politiet mener hun har tilknytning til et bakmannsapparat i utlandet.

Også mannens samboer ble pågrepet sammen med mannen, men saken mot henne er henlagt på bevisets stilling, skriver Stavanger Aftenblad.