36-åringen var farlig på veien og kjørte gjentatte ganger i narkorus og uten «lappen».

Biler han møtte i trafikken måtte legge seg ut for å ikke kollidere og mannen kjørte også av veien da politiet tok opp jakten på han.

Når kongsbergmannen var ute i bil, ruset og uten førerkort, ble det gjentatte ganger politijakt både i 2021 og 2022. Han stoppet imidlertid ikke ved lyden av sirener og synet av blålys.

Den ulovlige kjøringen foregikk både i Bø, Porsgrunn og Siljan, samt i Sandefjord og Larvik i Vestfold.

LES OGSÅ: Satt inne i halvannet år for øksedrap – nå må staten betale: – Skjønner at jeg er innblanda i noe

I narkorus

På lillejulaften i 2021 var 36-åringen på kjøretur i Bø i Telemark. Påvirket av både narkotika og alkohol, og i en bil med falske skilter, holdt han altfor høy fart. Han stoppet han ikke da politiet satte på blålysene om ettermiddagen og kjøreturen gikk over nesten sju kilometer mot Gvarv. Mannen kjørte fort og vinglet over i motsatt kjørefelt, der det kom biler imot han. Flere biler måtte legge seg ut for å unngå kollisjon.

Ved en avkjøring holdt han så høy fart at han nesten ikke klarte svingen og holdt på å krasje med en traktor som kom i retning mot Bø.

Om kvelden mandag 10. januar i fjor gjorde han flere farlige forbikjøringer i nærheten av Sommarland i Bø. Han kjørte langt over fartsgrensen og det var glatt og bilen, som var uregistrert, skled fram og tilbake i veibanen. Mannen hadde politiet med blålys på slep, men stanset ikke.

Det endte med at han kjørte i grøfta.

På motorveien

I Sandefjord i Vestfold gikk det også galt da mannen kjørte ut under en politijakt. Det var om ettermiddagen ved tretiden mandag 28. februar i fjor at mannen kjørte i ruset tilstand på E18. Mannen var på vei sørover og fikk politiet etter seg.

Han vinglet i veibanen, presset seg fram mellom flere biler og byttet fil på en måte som forstyrret andre trafikanter.

I Natvallkrysset kjørte han av veien i avkjøringsfeltet, over en voll og landet i sørgående påkjøringsfelt til E18. Der kolliderte han i autovernet og bilen stanset.

36-åringen kjørte også ulovlig og farlig på en moped i Siljan om natta den 12. september i fjor. Da kjørte han på Austadveien og kjøringen endte med en politijakt der politiet satte på blålys og sirener, men nok en gang uten at mannen stanset.

Han skal ha byttet på å ligge i riktig kjøreretning og kjøre over i motgående kjørefelt og holdt flere ganger på å kollidere med motgående trafikk, samt et trafikkskilt og et autovern.

Mannen er tiltalt for ytterligere kjøringer i narkorus i både Porsgrunn, Larvik og Bø i 2021 og 2022.

Han er også tiltalt for skadeverk i Kongsberg i fjor sommer.

Mannen må møte i tingretten i Skien i neste uke der retten skal avgjøre saken. Det er satt av to dager til rettssaken.