Gå til sidens hovedinnhold

Mange ulykker på E18 – politiet advarer mot svært glatt veibane på motorveien

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet i Sør-Øst melde tidlig mandag morgen om flere trafikkulykker på E18 i Vestfold. Ifølge politi og brannvesen skal det være svært glatt på motorveien gjennom fylket.

Litt etter klokken halv seks fikk politiet melding om en trafikkulykke ved Islandstunnelen ved Holmestrand. Ulykken skal ha skjedd i sydgående kjøreretning, og hastigheten er satt ned på stedet.

Politiet har så langt ikke kommet med flere detaljer om denne ulykken, men operasjonsleder hos politiet i Sør-Øst, Jan Kristian Johnsrud, sier til Østlands-Posten litt etter klokken seks at det ikke har kommet melding om personskade i forbindelse med ulykke, hvor det trolig er én bil involvert.

Klokken seks kom det ny melding om trafikkulykke, og denne skal ha skjedd i nordgående retning ved Skjeggestadbrua ved Holmestrand. En bil skal ha kjørt ut, og føreren framstår ifølge politiet som uskadd.

Politiet opplyser at det er svært glatt på stedene, og også brannvesenets 110-sentral melder om svært glatt føre på E18 i Vestfold i morgentimene.

– Det er svært glatt på E18, og spesielt gjelder det i nordfylket, sier Jan Kristian Johnsrud.

– Det betyr at bilister må være oppmerksomme, og kjøre etter forholdene. Vi har satt ned hastigheten på stedene der det har skjedd ulykker, og vi jobber nå med å få ut mannskaper som kan salte veibanen på E18, sier Johsrud.

Litt etter klokken 06.30 meldte politiet om en tredje ulykke på E18 i Vestfold.

Også denne gangen skjedde ulykken ved Holmestrand, ved Grelland, og i nordgående felt. En bil skal ha kjørt inn i autovernet, og det er ikke meldt om personskade.

Bilen skal her nå være fjernet, og trafikken går som normalt på stedet.

Klokke sju kom det også en melding fra brannvesenets 110-sentral om nok en ulykke. Denne gang ved Bringakertunnene, og her skal en bil ha havnet på taket.

Det skal ha vært én person i bilen, og det er heller ikke her meldt om personskade.

På Twitter skriver 110-sentralen: «I morgentimene mottar vi mange henvendelser vedrørende glatte veier. Det er særlig Vestfold & Telemark som virker berørt. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn og kjøre forsiktig.»