Gå til sidens hovedinnhold

Mange fikk med seg denne første dag

Artikkelen er over 1 år gammel

«Løvenes konge» ble sett av 68.500 publikummere på sin norske premieredag onsdag 17. juli.

Det gjør «Løvenes konge» til den filmen som har hatt flest besøk på premieredagen hittil i år, melder Disney i en pressemelding med tittelen «åpnet med et brøl».

For til tross for at kritikerne langt fra brølte av begeistring, strømmet kinogjengerne inn i salene rundt i landet.

– Dette er helt utrolig! Vi er kjempestolte av filmen og utrolig glad for at publikum elsker den, sier Inger Warendorph hos Disney Norge.

«Løvenes konge» er blant Disneys virkelige storsatsinger. Selv om anmelderne har vært lunkne og ment at forgjengerens magi er borte, er filmen rost for de visuelle dataanimasjonene – som er fotografisk realistiske.

Anmeldere som Buzzfeed mente at den vil «forandre måten vi ser på film på for alltid», mens NRKs Filmpolitiet kalte filmen "et datagenerert mesterverk når det gjelder det visuelle".

Disney har ikke røpet summen «Løvenes konge» har kostet å lage. Men i Jon Favreaus forrige film for Disney, «Jungelboken» (2016) brukte han samme teknikk. Den hadde et produksjonsbudsjett på 175 millioner dollar, ifølge Box Office Mojo.

– Det er vanskelig å forklare. Det er magisk. Vi gjenoppfinner medier, har Jon Favreau svart på spørsmål om han regner «Løvenes konge» som såkalt liveaction eller animasjon. I ryggen hadde regissøren et imponerende lag, som kan vise til erfaring fra en rekke storfilmer som "Avatar", "Jungelboken", "Hugo", "Titanic", "Apollo 13", "World War Z" og "Ringenes Herre»-serien.