Gå til sidens hovedinnhold

Lucas (14) fikk en idé og ville gi penger til en god sak

SKIEN: Lucas Stensrud Hermannsen ønsket å gi penger til en god sak. Med god hjelp fra flere på Menstad ungdomsskole kunne de på torsdag overrekke gaven til barneavdelingen på sykehuset i Skien.

Det var på Menstad ungdomsskole at arbeidet startet. I flere måneder har nemlig Lucas tatt imot bestillinger, produsert og solgt armbånd. Han har fått god hjelp fra en annen elev i niende klasse, Liam Johannessen, samt lærer Mats Bruu og elevassistent Kristine Solberg.

På torsdag dro de til Sykehuset i Skien for å overrekke gaven. Her møtte de avdelingsleder for barneavdelingen, Gitte Westlund. Det var stor stas å levere fra seg pengene de hadde samlet inn, og gleden ble desto større da de i tillegg fikk hilse på to sykehusklovner.

Armbåndene er laget av tråd og klips, og ble solgt til kjentfolk for 50 kroner. Fargene er tildelt etter kundenes eget ønske. Målet for armbåndssalget var å samle inn penger til en god sak, og det var Lucas som ønsket at pengene skulle gå til barneavdelingen på sykehuset, slik at syke barn skulle få en bedre hverdag. Han ønsker at pengene skal brukes til aktiviteter for barna.