Usikkert om det er ulv i området

ETT SKUDD: En ulvetispe ble tirsdag ettermiddag skutt i Siljan. Ifølge Espen Marker i SNO ble ulven ble drept med ett skudd.

ETT SKUDD: En ulvetispe ble tirsdag ettermiddag skutt i Siljan. Ifølge Espen Marker i SNO ble ulven ble drept med ett skudd. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Ifølge rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn er det ingen grunn til å tro at det er flere ulver i fylket, per nå.

DEL

Det var tirsdag denne uken at en ulvetispe ble skutt i Siljan. I etterkant av den omfattende ulvejakten, som besto av 70 jegere, har de dukket opp spor på Valebø i Skien, som kan være ulvespor. Det uttalte viltforvalter hos Løvenskiold Fossum, Thomas Andersson, overfor Varden onsdag denne uken.

Rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn (SNO) har ikke fått sett på sporene, men trolig skal det ikke være snakk om ulv.

– Ut fra det vi vet, så er det ingenting som tyder på at det er en ulv til, forteller Espen Marker til TA, torsdag.

INGEN GARANTI

Marker påpeker at det har gått en stund siden snøen sist falt i Skien. Dette fører til at det ikke er noen nye spor å gå etter.

– Det har ikke blitt funnet noen nye ulvespor noe sted i fylket, eller i området rundt. Men det kan ha kommet inn i løpet av natten, så jeg kan ikke garantere noe.

– Kan det være sporene til ulvetipsen som ble felt tidligere denne uken?

– Ja. Det har blitt meldt inn spor flere ganger, og det har vært fra den som ble skutt, forteller Marker.

Ulvetispen som ble skutt tirsdag denne uken vil sendt til Trondheim til undersøkelser og dna.

VENTER PÅ NYE SPOR

De nye ulvesporene er sett i yttergrensen av Løvenskiold-eiendommen ved Svartefjell, skriver Varden. Det bekrefter viltforvalter i Løvenskiold overfor TA, torsdag.

– Vi holder på å spore nå, men vi har ikke funnet nye spor siden mandag, forteller Tomas Andersson.

– Da vi så disse sporene hadde det snødd mandag morgen. Det kan ikke være den samme ulven. Dette kan være den som har vært i Seljord, tilføyer viltforvalteren.

– Hvorfor tror dere det er snakk om spor fra ulv og ikke hund?

– Det er skrittlengen. Det er store spor, og avstanden er på cirka 1,90 meter. Det kan være en stor hund, men det har ikke vært hund i det området, sier Andersson. han legger til at størrelsen på sporene er på cirka samme størrelse som ulvetispen som ble felt tidligere denne uken. 

– Hva vil dere gjøre nå?

– Vi vil avvente fram til det kommer nye spor, avslutter han.

Artikkeltags