- Jeg føler jeg fremdeles har mye å gi som ordfører, sa Øystein Beyer i går kveld.

- Det har vært krevende forhandlinger, men vi er godt fornøyd. På bakgrunn av at vi har hatt et konstruktivt samarbeid med budsjettkameratene gjennom tre år, vil vi videreføre de store prosjektene som sykehjem, skole, kulturhus samt næringspolitikken som vi har og som har vist seg å være god for Porsgrunn.

- UTROLIG FORNØYD

Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet i Porsgrunn signerte i går kveld en samarbeidsavtale med følgende hovedtrekk: Det budsjettmessige samarbeidet skal videreføres, og

Øystein Beyer fra Ap fortsetter som ordfører.

Siren Johnsen fra Venstre blir varaordfører, mens

KrF får leder i helse og omsorg, Høyre får nestleder i plan og kommunalteknikk, og

Ap får leder og nestleder i øvrige utvalg.

- Jeg er utrolig fornøyd med å bli varaordfører, det var det jeg håpet på, sier en glad Siren Johnsen.

- Jeg og Venstre er veldig fornøyd, og jeg gleder meg veldig. Det blir gøy å få drive på halv tid med det som jeg har drevet med på si i 30 år. Personlig synes jeg det er ekstra bra at en kvinne kommer i denne posisjonen.

FORTSETTER

Forhandlingsgruppa til Porsgrunn Ap er også meget fornøyd med avtalen som er forhandlet frem.

I en pressemelding skriver Ap-leder Robin Kåss:

- I forhandlingsgruppa var vi veldig fornøyde med at Øystein Beyer fortsetter som ordfører fordi vi mener han har gjort en solid innsats de siste fire år, og fordi vi mener han fikk et solid mandat fra folket i kommunevalget.

Vi er også veldig fornøyde med at alle de samarbeidene partiene ønsket å fortsette samarbeidet slik at vi kan sikre en god og forutsigbar utvikling for Porsgrunn. Vi ser at lederposisjonene kommer til å bestå av solide politikere som tross ulike politiske utgangspunkt vil jobbe sammen for det beste for kommunen.

Det har vært ordførere fra Ap i Porsgrunn siden 1964.

- Men Ap har alltid vært sammen med andre, så samarbeid rundt makta har alltid vært viktig, sier Beyer, som også sier han er glad for at partiet gjorde et godt valg i år tross flere kontroversielle saker, deriblant kulturhus og rådhusamfi.