Ap snur i rånesaken

Rånerne på Notodden har vunnet kampen om Storgata. 6. september åpnes gata for normal trafikk. Ap har snudd, men den offisielle begrunnelsen etter en måned er at det ikke passer seg med busser i et gågate.

Rånerne på Notodden har vunnet kampen om Storgata. 6. september åpnes gata for normal trafikk. Ap har snudd, men den offisielle begrunnelsen etter en måned er at det ikke passer seg med busser i et gågate. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Ordfører Bjarne Bakken (Ap) - kalte det en fallitterklæring hvis politikerne snudde i gågatesaken. Nå har hans eget parti snudd. Gata åpner 6. september. Fire dager før valgdagen...

DEL

Les også: - En panikkhandling

Les også: - Vinglete

På et oppklaringsmøte mellom rånerne og den politiske toppledelsen i alle partiene på Notodden den 31. juli - 16 dager etter vedtaket om å stenge Storgata på Notodden - sa ordfører Bjarne Bakken at det ville være en fallitterklæring å åpne gågata. Han sa også at han hadde hele Ap i ryggen i avgjørelsen om å kjøre forsøket ut hele prøveperioden til 31. oktober.

BUSSEN HAR SKYLDA

I dag er det gått nøyaktig en måned siden politikerne stengte Storgata. I første kommunestyre etter ferien - den 6. september - vil Ap gå for å åpne hele Storgata igjen. Ap sier det verken er rånerne eller næringslivet som har fått partiet på bedre tanker, men skylder på at det var dumt at bussene og drosjene fikk lov til å kjøre i gata. Ordfører Bakken er tydeligvis blitt overkjørt i denne saken, men står likevel last og brast med sitt parti.

- Det jeg har sagt som ordfører - den gang TA spurte meg, rundt tiden for de ulovlige reaksjonene - var at det ikke var aktuelt å åpne gata da - etter 14 dager. Jeg sa også nei til Frps forslag om et ekstraordinært møte - det forslaget kom før den første uka var omme. Likeens sa jeg nei til KrF sitt forslag (31. juli) om å bruke sommerfullmakten min til å åpne Storgata, bekrefter Bakken.

Bakken sier 14-dager med regn og bråk fra aksjonistene ikke var nok til å evaluere prøveprosjektet.

- Nå har det roet seg og vi er inne i en mer permanent periode. Vi har nytt fokus og det som er lærdommen nå er at timebusser og drosjer i ei gågate ikke fungerer, sier han.

Han vil ikke gå med på at han har blitt overkjørt i saken.

MELLOMLØSNING

- Så det vil si at også du nå vil åpne Storgata før prøveperioden er over?

- Ja, jeg står bak det partiet står for, men som ordfører så føler jeg at jeg også må arbeide med varaordfører Asgeir Drugli om å få til en ordning der bussene og taxiene forsvinner fra gågata.

- Så du vil egentlig ha en mellomting, fremdeles stengt gågate, men uten bussene og drosjene?

- Ja, det ville vært verdifullt å få prøvd gågata uten de to elementene der, innrømmer Bakken.

Se også reportasje på valgsidene 6 og 7.

FOTO: JARLE PEDERSEN

Artikkeltags