- Det er med stor glede jeg kan meddele at styret i NBU har besluttet at NBU-prisen for 2022 blir tildelt Appelsinia litteraturfestival for barn og unge, sier Alexander Løken, leder i Norske Barne- og ungdomsbokforfattere (NBU) i en pressmelding.

Appelsinia litteraturfestival drives av Skien bibliotek. og har i år 10-årsjubileum.

- Appelsinia litteraturfestival har raskt etablert seg som en sterk og viktig arena for barne- og ungdomslitteratur og vi ønsker å hedre det gode arbeidet Appelsinia gjør med å synliggjøre forfattere og formidle bøker til unge lesere, sier Løken.

- Dette er fantastisk gledelig for alle oss i Appelsinia. En bedre tiårsgave kunne vi ikke fått, sier festivalsjef Stian Johansen.

Rikt program

Appelsinia litteraturfestival ble etablert i 2013, og arrangeres i år for tiende året på rad. Festivalen starter med familiedag i Lundeparken søndag 25. september, hvor barn i Skien blant annet kan møte Sommerles-forfatteren Mari Moen Holsve og høre Igor D og Marihøne Airlines i konsert.

Utover uka blir det 90 arrangementer i Kulturkvartalet for opptil 3000 barn og unge, og med festivalkro på Lundetangen pub mandag og onsdag hvor voksne publikummere kan oppleve ny norsk barne- og ungdomslitteratur.

- Å motta NBU-prisen er en stor motivasjon for oss til å jobbe videre med å lage enda bedre litterære møter mellom Norges fremste forfattere og barna i byen vår, sier Johansen.

Tidligere vinnere av NBU-prisen er blant andre: Foreningen !les, Leser søker bok, Sommerles og Norsk Forfattersentrum.

NBU-prisen er en pris som deles ut av Norske barne- og ungdomsbokforfattere, og går til en person eller institusjon som har utført et prisverdig arbeid for barne- og ungdomslitteraturen i Norge. Prisen ble opprettet i 1988.