Reagerte på sverting av Bråthen

Aktor Kjetil Omholt spurte kona til den tiltalte eks-politimannen om ikke tiltaltes forklaring var en løgnhistorie. Hun mener at det er en traumereaksjon, ikke en løgn.

Aktor Kjetil Omholt spurte kona til den tiltalte eks-politimannen om ikke tiltaltes forklaring var en løgnhistorie. Hun mener at det er en traumereaksjon, ikke en løgn. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Kona til den tiltalte eks-politimannen kom i retten med nye påstander om at Linn Madelen Bråthen skal ha fortalt henne at hun ønsket å ha sex med flere politimenn. Det reagerte aktor kraftig på.

DEL

Da kona vitnet til eks-mannen vitnet i retten torsdag, kom hun med påstander om at Bråthen på en hyttetur skal ha fortalt at hun ønsket å ha sex med flere politimenn. 

Dette var informasjon som hun ikke fortalte da saken var oppe i tingretten. Hun sa i retten at hun mente det måtte komme frem.

- DET ER FOR Å SVERTE

Hun fortalte dette uoppfordret da hun ble bedt om å si noe om en situasjon på hytteturen. Da ble hun avbrutt av statsadvokat Kjetil Omholt.

- Jeg regner med at administrator følger med på dette. Det er grenser for hva retten skal sitte og høre på, sa han til dommer Erik Holth.

Dommeren lot saken ligge, og lot aktor fortsette med andre spørsmål.

- Jeg reagerte på at det kommer masse negative opplysninger om henne. Det er for å sverte, og har ikke noe med saken å gjøre, sier Omholt til TA.

STØTTER HAM 100 PROSENT

Kona ble deretter spurt om hva hun synes om mannens omfattende løgnhistorie. Da eks-politimannen kom hjem fra Breviksbrua den natta Linn Madelen Bråthen døde, fortalte han kona at han hadde skilt lag med Bråthen på Stathelle.

Det gikk en uke før eks-politimannen ble pågrepet for falsk forklaring, etter at overvåkningsbilder viser at han var på brua sammen med Bråthen.

Men kona hans støtter ham hundre prosent.

- INN I EN BOBLE

- Jeg har aldri sett på det som løgn. Han er et menneske. Han har gått inn i en boble, og opplevd et traume som få kan forestille seg. Det er ikke uvanlig at man putter det inni seg og ikke klarer å prate om det. Det er ikke en løgn, det er en traumereaksjon.

- Er det noe annet enn en løgn da? spurte aktor Kjetil Omholt.

- Ja, en løgn er noe du gjør bevisst for å skjule noe, en traumereaksjon er noe du ikke klarer å fortelle, sa kona i retten. 

- Han ville aldri ha gått fra et menneske som han visste var i noe som helst fare. Selvfølgelig ville han ikke gjort det, sa hun.

- ALT FALT PÅ PLASS

Hun sier at hun skjønte hva mannen hadde gjort da han ble pågrepet, og hun så overskriftene på nettavisene.  

- I det sekundet falt alt på plass for meg. Det eneste jeg har tenkt siden, er stakkars ham. Han har sett henne ta livet av seg. Jeg blir så sint. Jeg har aldri tvilt et eneste sekund på hans historie siden jeg leste de overskriftene, sa kona.

LES OGSÅ: - Linn kunne ikke klatret i denne kjolen 

LES OGSÅ: Krangler om helsebevis 

- DÅRLIG GJORT AV BRÅTHEN

Hun har i politiavhør sagt at hun synes det var forferdelig dårlig gjort av Bråthen å ta livet sitt mens mannen så på.

- Jeg synes det er utrolig dårlig gjort. Da jeg uttalte det, satt han siktet for drap, og jeg satt og var sint på hele verden. Selvfølgelig synes jeg det er dårlig gjort at Linn valgte å la ham se det. Det høres ondt ut når jeg sier, men jeg er ikke ond, da hun i retten.

- BLIR IKKE RASJONELL

Eks-politimannen var i 11 år med i politiets utrykningsenhet, og er trent i skarpe oppdrag og kritiske situasjoner. Han har også drevet med fallskjermhopping, karate, dykking, fjellklatring. Aktor ville vite om ikke han var mentalt rustet til å takle slike situasjoner.

Det reagerte kona til tiltalte på. Hun fortalte at hun ble sint over at ikke man har større forståelse for psykiske reaksjoner som de ekspolitimannen hevder at han fikk.

 - Vet du hva, politimenn er også mennesker. Han er stor og sterk, men han er et menneske. Du blir ikke rasjonell når du ser mennesker gjøre sånne ting. Han er kjempestødig, solid og dønn pålitelig, sa hun.

Eks-politimannen ble i tingretten dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen (33) i hjelpeløs tilstand ved Breviksbrua i Telemark i 2013. Han anket dommen.

TA følger ankesaken i lagmannsretten.

LES OGSÅ: - Ikke mulig å endre tiltalen 

Artikkeltags