SISTE: Store ressurser er satt inn i søket etter bærplukkeren som er savnet i Gjerstad i Aust-Agder ikke langt fra fylkesgrensa til Telemark. 25 personer samt tre hunder søker for øyeblikket. Forsterkninger er på vei for å foreta søk blant annet i vann.
Den savnede har eiendommer i området og er godt kjent der.

Politiet på Twitter klokken 16.35, søndag:

Politiet ber folk som bor og oppholder seg i området om å sjekke eiendommene sine. Hus, garasjer, låver, uthus og eventuelle hytter.

- Vi søker i området hvor vi har funnet bilen hans. Det er tett skog i området, men vi har en del ressurser ute, og fortsetter letingen ut dagen, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Atle Loven til TA.

Det var klokken 20:17 lørdag kveld at operasjonsleder i Agder politidistrikt, Eyvind Formo, meldte at de leter etter en 93 år gammel mann på Mesel i Gjerstad.

Mannen har trolig mørke klær, grått hår og skjegg, skriver politiet.

– Vi ser etter en eldre mann som er 93 år gammel. Han var her vi står nå cirka klokken elleve i dag, hvor han pratet med noen bekjente av seg. Han fortalte at han skulle på bærtur litt lengre ned i veien, forteller politiets innsatsleder på stedet, Kurt Ulven, til Aust-Agder Blad lørdag kveld.

Fant sekken

Da han hadde vært borte i noen timer, valgte lokale å lete etter ham.

– Cirka halv fem var det noen lokale som gikk for å finne ham, men da var han borte. De fant tursekken og bilen hans, men mannen er borte. Vi leter i det mest aktuelle området rundt bilen, med Røde Kors, hundepatruljer, politiet og sivile.

– Hvor stort område snakker vi om?

– I utgangspunktet skulle det være hundre meter fra bilen og inn til et felt hvor han pleide å plukke bær. Nå har vi vært der, og der er han ikke. Skogene i Gjerstad store, så da må begynne å utvide søksområdet.

Søker med helikopter

– Vi har flere ressurser på vei, og politihelikopteret kommer hvert øyeblikk og luftambulansen har også sagt seg villige til å bistå, uttalte Ulven da Aust-Agder Blad snakket med ham like før klokken 21:30.

– Det at sekken er funnet. Gjør dere dere noen tanker om det?

– Nei, ikke annet enn at vi vet at han er der. Vi legger ikke så mye tid og ressurser i akkurat det, sier Ulven.

Sivilforsvaret er også koblet inn i søket av mannen.

Søker om natten

Operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane opplyser til Aust-Agder Blad like etter klokken 01:30 at de vil fortsette søket etter 93-åringen utover natten.

– Men i en litt mindre skala. Det er litt ulent terreng som gjør søket utfordrende i mørket, men vi kommer til å søke utover natten, sier Kleivane.

Søket ble trapppet opp igjen søndag morgen.