Er det bare medieomtale som påvirker jobben Skiens politikere gjør?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lindrende enhet får årlig sin julegave. Gaven er overhodet ingen overraskelse, snarere tvert imot. Den er den samme hvert år, nemlig usikkerhet.

Usikkerheten har mange varianter. Det er usikkerhet på vegne av pasienter og pårørende. Det er usikkerhet i forhold til å drifte en avdeling som fordrer å stå i tøffe situasjoner, det er usikkerhet for egen jobb og usikkerhet på vegne av kollegaer, hvem av oss må gå denne gang.

Opprettet tilsynssak mot Skien helsehus - Ni måneders behandlingstid hos fylkesmannen

Politikerne hadde oss som sak i 2018. Den gang var det relativt lett å reagere kraftig. Spørsmålet den gang var å legge ned hele avdelingen. Behovet for avdelingen ble veldig synlig, responsen fra innbyggerne var formidabel. Vi ble spart.

Så kommer 2019.

Forslaget denne gangen er å kutte med to sengeplasser. Igjen uro og mange spørsmål. Bedre blir det heller ikke av at enkelte politikere synes det er helt greit, å informere oss ansatte gjennom media, om vedtak før det faktisk formelt er fattet. Respektløst og tankeløst. Vi som jobber på lindrende har valgt å jobbe nettopp der. Vi har et ønske om å bidra, vi tror vi sitter inne med verdifull kompetanse. Kompetanse for de som kommer i en så trist situasjon, at de trenger den. Jobben er krevende, vi gir mye av oss selv. Samtidig får vi og mye tilbake. Men det krever, og det krever ekstremt av oss, da vi gang på gang i tillegg må forholde oss ikke bare til jobb, men også til politikernes håndtering.

Ja, vi velger selv om vi makter å jobbe innen en såkalt «ikke lovpålagt tjeneste». Ja, vi er klar over at endringer kan skje i forhold til at kommunen må spare inn. Men må vi stå i dette år etter år? Er det ikke mulig å tenke lengre enn neste års budsjett?

Kjære styrende politikere; dere presenterer oss med heder og glans når det kan skinne tilbake, på dere. Hva med å bare la oss gjøre jobben vår? Spare oss for unødig uro, slik at vi kan bruke kreftene der de trengs mest? Etter vedtak om innsparing i bystyret i desember 2019, har enheten startet med nedbemanningsprosessen. Det gjør mye med oss, det koster enormt å klare opprettholde vårt gode miljø, når vi vet noen må gå. Så leser man plutselig i avisen, at en politiker igjen, kan fortelle nyheter. Denne gangen at avgjørelsen om nedtrekk skal granskes. Mulig også endres, om granskningen sier så. Dette skaper igjen uro og utfordringer i arbeidsmiljøet.

Hva koster denne granskningen? Burde den ikke vært utført på forhånd? Er det bare medieomtale som påvirker jobben Skiens politikere gjør?

Ulla Gry H. Johannessen

Fagkoordinator/Kreftsykepleier Lindrende enhet

Artikkeltags