Ordføreren om Yara-eksplosjonen: – Vi må ta bekymringene på alvor

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

INNLEGG: Yara skaper arbeidsplasser og eksportinntekter for Porsgrunn. Selv om sikkerhetsnivået er høyt, så har det vært hendelser som skaper uro hos noen.

DEL

Brannen i en del av anlegget forårsaket frykt hos mange av de som ble vekket nattestid. Selv om brannen ikke skadet personer eller truet omgivelsene, så må vi ta bekymringene på alvor.

Som vertskommune jobber vi sammen med Yara og andre for å se blant annet hvordan informasjon kan bli bedre. Yara har i tillegg nedsatt en kommisjon for å finne årsaken til brannen, og statlige myndigheter har sin egen granskning.

Som ordfører er jeg stolt av at når først brannen oppstod ble slukningsarbeidet håndtert på en glimrende måte. Industrivernet og Porsgrunn kommunes brannvesen jobbet som et team og fikk brannen slukket på under en time, og uten personskader. Vi må lære av hendelsen, og vårt fokus på sikkerhet er et konkurransefortrinn for å få mer industri til Porsgrunn.

Innbyggerne og industrien i Porsgrunn er gjensidig avhengig av hverandre. Eidanger salpeterfabrikk ble stiftet i 1928, og ga grobunn for en eventyrlig vekst i vårt område. I dag har virksomheten utviklet seg til det globale selskapet Yara som produserer gjødsel som verden trenger for å skaffe mat til sine innbyggere.

Yaras anlegg i Porsgrunn investerer store summer som gir økt produksjon, lavere utslipp og flere arbeidsplasser. Allerede i dag er Yara i Porsgrunn globalt ledende på klimavennlige produksjonsmetoder.

Jeg tro på at fortsatt åpenhet og en kompromissløs tilnærming til sikkerhet er nøkkelen til å ivareta og ytterligere styrke tilliten vi i Porsgrunn har til industrien vår. Beredskap og samspill mellom kommune og industri legger også grunnlaget for flere investeringer og flere arbeidsplasser. Vi vil derfor jobbe sammen med Yara og andre aktører for å stadig bli bedre.

Artikkeltags