– Dette går helt fint, du kan alltids kaste skoene!

Hundeiere skal ha takk for at de beriker oss med dette. Foto: Kristin Bjørntvedt

Hundeiere skal ha takk for at de beriker oss med dette. Foto: Kristin Bjørntvedt

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Naturens juveler kommer i mange farger. Personlig er jeg særlig svak for de røde, men man ser jo mest brunt og gult i disse dager.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bevare meg vel, jeg skal ikke påstå at det ikke finner mange lekre sjatteringer av brunt som for eksempel kastanje, muldvarp, cognac og khaki.

Men det har seg nå slik at rødt stikker seg mest ut på teppet mitt i yttergangen, og hvis jeg først må vaske bikkjedritt fra husets inventar liker jeg å være sikker på at jeg får med meg alt.

Allikevel; hundeeierne skal ha takk for at de tar ansvar og beriker oss med fargespillet som kreeres i kjæledeggene komplekse fordøyelses-organ. I det siste har det jo blitt gitt ut flere bøker om tarmens mange helsebringende egenskaper, både det som er innvendig og det som kommer ut. I et ellers sterilt samfunn er det godt å vite at noen jobber for å sørge for at ingen av oss lider av å være undereksponert for bakterienes verden.

Så når du hører det umiskjennelige skvulpet av en myk masse bli most under skoen din bør du rett og slett bare ta et dypt åndedrag av frisk luft, nyte duften av ekskrementer og repetere følgende mantra:

«Ta med deg litt av naturen hjem. Dette går helt fint, du kan alltids kaste skoene. Mest sannsynlig er det bare et økologisk lettfor som har gått noen runder gjennom en hund. Ingen grunn til panikk. Naturlig er sunt!»

Artikkeltags