Gå til sidens hovedinnhold

Høyre vil åpne for dårlige personvern

Artikkelen er over 11 år gammel

I et intervju til Liberaleren sier Høyres førstekandidat Torbjørn Røe Isaksen at han ønsker å støtte et veto mot det omstridte datalagringsdirektivet som vil pålegge at all e-post, SMS, telefonsamtaler m.m. blir lagret i minst seks måneder.

Problemet er bare at Høyre på Stortinget sier de ikke vil bruke vetoretten. Da er det passende å spørre om Torbjørn Røe Isaksen skal følge Høyres linje, eller om han skal bryte ut mot eget parti. Isaksen har gjentatte ganger utmerket seg med å stå for en annen politikk enn det hans eget parti fører i landets nasjonalforsamling. Det blir litt for mye ungdomspolitikk av dette, nesten som ved skolevalgene hvor Ap`s ungdomsparti forteller om AUF sin politikk og glemmer at det er Arbeiderpartiet sin politikk man gir sin tilslutning til når an stemmer Ap.

Frp vil bruke vetoretten mot datalagringsdirektivet som utgjør en stor trussel mot retts- og personvernet. En innføring av direktivet vil gjøre alle til mistenkte uten at man har gjort en forbrytelse. Man snur i praksis rettsstaten på hodet.

Arbeiderpartiet ser intet problem med dette og kaller det en videreføring av dagens praksis. Avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i datatilsynet slår derimot fast at direktivet innebærer en vesentlig utvidelse av lagringsplikten og at det gjelder alle former for elektronisk kommunikasjon.

Fremskrittspartiet er det tryggeste alternativet for å sikre at datalagringsdirektivet aldri blir en del av norsk lov. Vi vil at personvernet skal forbedres og vi vil verne om rettsstatens prinsipper. Vi håper i minste fall at Høyre snur og verner om personvernet.

Det er ingen skam å snu.

THORLEIF VIKRE,

Gruppeleder Telemark Frp