Gå til sidens hovedinnhold

Endelig våknet Ap

Artikkelen er over 12 år gammel

Det er bra at statssekretær Eirik Øwre Thorsaug (AP) har lagt merke til politikrisen i Grenland.

Det viser at det er viktig å ha klare og tydelige lokale representanter i politikken. Dessverre har vi hørt lite til Arbeiderpartiet i saken før statssekretæren nå kommer på banen. Statssekretæren bekrefter faktisk et poeng jeg har gjentatt gang på gang: Hvis ikke vi først anerkjenner at politisituasjonen i Telemark er anstrengt, kommer vi heller ingen vei med å løse problemet.

Dessverre bruker Thorsaug mesteparten av innlegget til å snakke nedsettende om Høyres politikk. Noen av påstandene må jeg svare på.

Fra 2002 til 2009 har Høyre bevilget ca 670 mill kr mer til politiet enn Ap, det eneste året hvor politibudsjettet ble redusert under Sentrum/Høyre-regjeringen var da budsjettforlik ble inngått med Ap? Sentrum/Høyre-regjeringen økte opptaket til Politihøgskolen med 125 plasser - Ap foreslo i den perioden ikke én eneste plass til! I denne perioden har Høyre stemt for akkurat de samme plassene som Ap har gjort.

Høyre har også foreslått en bredt anlagt Politistudie, etter mal av Forsvarsstudien. For å forme fremtidens politi trenger vi kunnskap om fremtidens kriminalitetsutfordringer. Dette har regjeringspartiene stemt ned.

Men jeg er ikke først og fremst interessert i å krangle med Arbeiderpartiet om snøen som falt i fjor. Jeg vil ha flere politifolk i Telemark og flere politifolk i gatene slik at folk kan føle seg tryggere. Hvis Thorsaug kan love at også Aps folk fra Telemark vil jobbe for dette så har jeg oppnådd noe med mitt utspill.

Torbjørn Røe Isaksen,

1. kandidat Telemark Høyre